« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Leiderschap

Mirella Visser is (internationaal) ondernemer, ervaren commissaris/toezichthouder en auteur met een passie voor vrouwelijk en inclusief leiderschap. Zij adviseert organisaties en is een veelgevraagd spreker op (internationale) conferenties.
Van 2023 – 2026 is haar bedrijf partner in het HorizonEurope research project RE-WIRING (Realising Girls’ en Women’s Inclusion, Representation and Empowerment) met 6 Europese universiteiten.

Daarnaast is Mirella lid van de Maatschappelijke Raad Schiphol, vice-voorzitter van het Verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds ING en voorzitter van de Raden van Toezicht van het KNCV Tuberculosefonds en Population Services International – Europe.

Van 2018 - 2023 was zij vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van Media Pensioen Diensten (PNO Media). Van 2011 – 2019 werd Mirella bij Koninklijk Besluit benoemd in de commissie Europese Integratie van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). Van 2006 tot 2011 was zij lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Swets & Zeitlinger.

Haar carrière begon bij ING, waarvoor zij bijna tien jaar in Azië werkte, o.a. als regiodirecteur Zuidoost-Azië in Hong Kong. Bij KPMG specialiseerde ze zich in fusies en overnames van financiële dienstverleners. Tijdens haar carrière heeft Mirella een aantal non-profit organisaties voor professionele vrouwen opgezet en geleid. Voor haar non-profit activiteiten rondom het promoten van vrouwelijk leiderschap in het bedrijfsleven werd ze genomineerd voor de titel “European of the Year 2007” door European Voice (The Economist).

Mirella publiceerde artikelen en drie boeken in het Nederlands en Engels: Women on Boards Moving Mountains, De Zijderoute naar de Top – Strategisch Leiderschap voor Vrouwen (genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2010) en The Female Leadership Paradox – Power, Performance and Promotion (2011).

Mirella praat en discussieert gepassioneerd over:

  • Inclusief leiderschap
  • Vrouwelijk leiderschap
  • Corporate governance: De rol van de voorzitter in de raad van toezicht/commissarissen
  • Carrière: Power, Performance en Promotie
  • ‘The Perfect Storm’ – de invloed van technologische ontwikkelingen op de positie van vrouwen
  • Het nieuwe pensioenstelsel
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Mirella Visser boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN