« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Leiderschap

Mirella Visser is internationaal ondernemer, auteur, commissaris en toezichthouder, met een passie voor vrouwelijk leiderschap. Ze adviseert organisaties op het gebied van leiderschap via haar bedrijf Centre for Inclusive Leadership en is een veelgevraagd spreker op (internationale) conferenties.

Haar carrière begon bij ING, waarvoor zij bijna tien jaar in Azië werkte, o.a. als regiodirecteur Zuidoost-Azië in Hong Kong. Bij KPMG specialiseerde ze zich in post-merger integrations van financiële dienstverleners.

Mirella is vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Media Pensioen Diensten, voorzitter van de Raad van Toezicht van het KNCV Tuberculosefonds (ca. 500 werknemers in 30 landen) en bestuursvoorzitter van Population Services International - Europe, een Amerikaanse NGO (8000 werknemers) die zich inzet voor verbetering van gezondheid en rechten van vrouwen in zo’n 60 landen in Afrika en Azië. Ook is ze districtsvoorzitter Commissarissen Noord-Holland van de NCD (Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren) en was ze voorzitter van de Jury Managementboek van het Jaar 2016. In 2011 werd Mirella bij Koninklijk Besluit benoemd in de commissie Europese Integratie van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). Ze adviseert o.a. over onderwerpen als Brexit.Van 2006 tot 2011 was ze commissaris van Koninklijke Swets & Zeitlinger, wereldleider op het gebied van digitale professionele informatievoorziening.

Tijdens haar carrière heeft Mirella een aantal non-profit organisaties voor professionele vrouwen opgezet en geleid. Voor haar non-profit activiteiten rondom het promoten van vrouwelijk leiderschap in het bedrijfsleven werd ze genomineerd voor de titel “European of the Year 2007” door European Voice (The Economist).

Mirella publiceerde artikelen en drie boeken in het Nederlands en Engels: ‘Women on Boards Moving Mountains’, ‘De Zijderoute naar de Top – Strategisch Leiderschap voor Vrouwen’ (genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2010) en ‘The Female Leadership Paradox – Power, Performance and Promotion’ (2011).

Mirella praat en discussieert gepassioneerd over:

  • Inclusief leiderschap
  • Vrouwelijk leiderschap
  • Corporate governance
  • Carrière: Power, Performance en Promotie
  • ‘The Perfect Storm’ – de invloed van technologische ontwikkelingen op de positie van vrouwen  
  • Europa – de gevolgen van Brexit  
  • De ontwikkelingen in de financiële sector

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Mirella Visser boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN