« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Seksueel misbruik

Complexiteit van seksueel misbruik voor kinderen

Drie jaar geleden maakte Miranda Freriks een documentaire over haar seksueel misbruik verleden, uitgezonden door BNN/VARA: www.niksaandehand.com. Ze maakte deze documentaire samen met haar neef, die haar misbruikte als kind. Na deze docu werd ze veel uitgenodigd als spreker. Ze richtte een stichting op waarin ze de belangen behartigt van mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt, ook in georganiseerde netwerken. Komend jaar zal dit thema veel in het nieuws komen gezien de Tweede Kamer een commissie heeft ingesteld die dit fenomeen onderzoekt.

Miranda Freriks schrijft momenteel samen met Iva Bicanic en Esther Verhees het boek 100 vragen over seksueel misbruik. Bicanic geeft antwoord vanuit het onderzoeksperspectief, Verhees vanuit de hulpverlening en Freriks vanuit de ervaringsdeskundige kant.

Ze begon haar loopbaan als verpleegkundige in de kinderrevalidatie. Daarna studeerde ze psychologie en werd medisch maatschappelijk werker en psychotherapeut. Het grootste deel van haar leven werkte ze in de oncologische sector als therapeut en later als beleidsmaker in allerlei organisaties als KWF Kankerbestrijding en bij de patiëntenorganisaties.

Miranda spreekt over alle vormen van seksueel misbruik en de complexiteit van het web waarin kinderen terecht komen vanuit haar eigen ervaring maar ook als deskundige/therapeut/directeur van de stichting Misbruikt. Ze kan daarom een lezing verzorgen over:

  • Seksueel misbruik/ Stichting Misbruikt
  • Contact met plegers
  • Georganiseerd sadistisch kindermisbruik
  • Thema’s als patiënt participatie, niet alleen bij thema misbruik, ook in de oncologie
  • Jachthoornblazen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Miranda Freriks boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN