« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Science illustrator

Wetenschappelijk illustrator en 3d-modeller

Mieke Roth is wetenschappelijk illustrator en 3d-modeller. Zij communiceert complexe wetenschappelijke onderwerpen op een mooie, toegankelijke en visuele manier.

Ze is van oorsprong Wagenings ingenieur. Na bij een bank te hebben gewerkt, is ze om zich heen gaan kijken met de gedachte haar werk als informatie architect voort te zetten bij een ander groot bedrijf. Ze schreef al regelmatig over wetenschap en haar illustraties trokken de aandacht. Ze is voor zichzelf begonnen en heeft in de loop van de jaren gewerkt voor grote klanten als National Geographic, Science magazine, TNO, De Ingenieur (het blad van KIVI), diverse universiteiten en onderzoeksinstituten en voor verschillende overheidsinstanties.

Miekes werk kenmerkt zich door een aantrekkelijke en gedetailleerde stijl die ze voortdurend blijft ontwikkelen. Al haar werk is uniek en ze is gespecialiseerd in het visueel uitleggen van beta-wetenschappelijke en technische onderwerpen. Haar hart ligt bij de anatomie van dieren. Mieke spreekt gedreven en enthousiast over haar bijzondere beroep. Ze vertelt aan de hand van uniek beeldmateriaal hoe illustraties, en 3d modellen, in te zetten zijn om complexe materie, op een aantrekkelijke en duidelijke manier, toegankelijk te maken.

Mieke spreekt over:

  • Wetenschappelijk illustratie in het algemeen
  • Gebruik van beeld om een verhaal te vertellen. Wat kan niet/wel
  • Beeldend over haar eigen werk (vooral mooi als fris ander geluid bij een congres)
  • De laatste ontwikkelingen in haar vakgebied
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mieke Roth boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN