« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

De twee zekerheden in het leven

Mieke Kerkhof is gynaecoloog in ’s-Hertogenbosch. Schrijven en cabaret zijn haar passies. Zij heeft een antenne voor de alledaagsheid en vangt veel signalen op, die anderen wellicht laten liggen. Ze verwerkt haar zintuiglijke waarnemingen in korte anekdotes, waarvan er meer dan vijftig in de NRC verschenen zijn. Arjen Ribbens noemt haar de Ikjes kampioen.

Haar spreekkamer, waarin zij zitting heeft vanaf haar afstuderen in 1989, is een tuin vol mogelijkheden. Zij stelt de diagnose, behandelt de patiënt
en, maar vergeet nooit haar achtergronden. Haar handelsmerk is affectieve communicatie. Haar levensmotto luidt kill it with kindness. Dit heeft haar geen windeieren gelegd. Haar praktijk is druk. Daarnaast schrijft zij columns in het Nederlands Tijdschrift voor Obstetrie en Gynaecologie, blogt zij voor Medisch Contact en schreef zij drie boeken, die gretig aftrek vinden. Tussen Gemak en Genoegen (2013), Even ontspannen, mevrouw, belevenissen van een bevlogen gynaecoloog (2014, 11 drukken) en Klaar is Kees, een knipoog naar het levenseinde (2017, 3 drukken). 

Mieke Kerkhof is uitstekend in staat om op ieder congres leven en dood op een ontroerende en geestige wijze te bespreken, te larderen met anekdotes en het publiek naar huis te sturen met interessante levensopdrachten. Zij is derhalve breed inzetbaar, als intermezzo en als uitsmijter. 

In augustus 2018 verscheen het Clitorisboek bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Mieke Kerkhof is de Nederlandse ambassadeur van het boek. Zij verzorgde ook de technische details van de vertaling.

Mieke Kerkhof kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • De twee zekerheden van het leven 
  • De spreekkamer van de dokter is a garden of opportunities 
  • Volg het leven met een speciale antenne
  • De zin van het leven is het delen van positieve emoties 
  • Humor en tragiek zijn twee zussen die je niet kan scheiden 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mieke Kerhof boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN