« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Storytelling

Schrijf/vertel je levensverhaal

Mieke Bouma (docent, storycoach en auteur) is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en schreef scenario’s voor film, tv en opdrachtfilms. Ze gaf les in scenarioschrijven en leidde diverse scriptschrijvers op.

Sinds 2007 helpt ze mensen en organisaties bij het vinden, componeren of vertellen/schrijven van hun verhaal. Dat mondde uit in de oprichting van de Storytelling Academy, waar mensen worden opgeleid tot gecertificeerde Chiefs Storytelling

Mieke is geïnspireerd door het werk van Joseph Campbell (De reis van de held) en de Jungiaans geschoolde auteurs als Carolyn Myss, Jean Houston en Carol Pearson.

Haar boeken Storytelling in 12 stappen, De held in je eigen verhaal, Waarom de heks in de oven verdween, De 12 oerkarakters van storytelling en Het verhaal van je leven (verschenen 2018, Uitgeverij Balans) gaan allemaal over de liefde voor het verhalenvak. In ‘Het verhaal van je leven’ maakt ze met fascinerende voorbeelden uit zowel de oude mythologie als hedendaagse verhalen duidelijk met welke mechanismen we onze persoonlijke mythologie creëren en hoe we zelf de schrijver zijn van ons eigen levensverhaal.

In voorjaar 2020 verscheen bij Atlas: Schrijf je levensverhaal. Een praktische gids voor autobiografisch werk. In 2021 verscheen bij Uitgeverij Balans haar boek Leren dansen met de draak. Mythen en verhalen over omgaan met een crisis.

Lees ook het InBeeld verhaal van Mieke. 

Mieke Bouma kan lezingen verzorgen over:

  • Storytelling
  • De Reis van de held(in) geïllustreerd met filmfragmenten
  • Levensverhalen
  • Archetypen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Mieke Bouma boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN