« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Europa

Grip op Brussel

Europa loopt als een rode draad door de loopbaan van Mendeltje van Keulen. Zij schrijft en spreekt vanuit haar brede kennis en ervaring met het ‘retourtje Brussel-Den Haag’. In workshops, debatten en trainingen deelt ze insiders-tips over het organiseren van grip op Brussel.

Mendeltje heeft na haar studies in Twente en Brugge in Brussel gewerkt voor het Europees Parlement. Ze was senior fellow bij het Instituut Clingendael en bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Ze schreef een boek over de Nederlandse lobby in Brussel en schreef mee aan verschillende handleidingen Europees beleid. In de Tweede Kamer leidde zij een verandertraject gericht op meer kennis en inbedding van Europese Zaken bij het parlement.

Tegenwoordig is ze lector (praktijkprofessor) Changing role of Europe bij de Haagse Hogeschool. Haar wetenschappelijke kennis over Europa vertaalt ze met gemak en op speelse wijze in praktische tips voor professionals.

Ze is gedreven en verbindend en beschikt over een grote inhoudelijke deskundigheid en kennis van actuele zaken in de Europese politiek (Brexit, verkiezingen, Europa in de wereld). Bovenal is zij een inspirerende podium-persoonlijkheid, die haar publiek met kennis en enthousiasme aanzet tot nadenken en actie.

 Mendeltje van Keulen kan een lezing verzorgen over o.a. deze onderwerpen:

  • Hoe lopen de hazen in Brussel
  • Wat betekent Europa voor mijn organisatie?
  • De toekomst van Europa
  • De Europese verkiezingen in maart 2019
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mendeltje van Keulen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN