« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Burn-out & Stressmanagement

Burnout coaching 

Mascha Mooy is de CEO en founder van Bye Bye Burnout (bekend van o.a. RTLZ, Elsevier, Sprout, Algemeen Dagblad, GGZ Nieuws, Management Team en het NRC Handelsblad). Onder andere Google USA is een geïnteresseerde partij in haar methode.

Mascha is met veel succes jarenlang als salesmanager actief geweest in corporate omgevingen op de Zuidas Amsterdam, waarna zij door een burn-out afscheid moest nemen van haar carrière. In de periode dat ze met een burn-out kampte, kwam zij erachter dat er geen gestructureerde oplossing voor deze problematiek is. Daarom liet ze zich omscholen tot burn-outspecialist, om uiteindelijk Bye Bye Burnout op te richten.

Dat een op de zes de Nederlandse werknemers met burn-outklachten kampt, mag geen verrassing meer heten. Circa 6% van de werknemers komt thuis te zitten. En dat thuiszitten kan lang duren: een burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen ziekteverzuim. Wist je dat een burn-out dan ook al snel 122.000 euro per werknemer kost? Daarmee is het een grote kostenpost voor veel ondernemers en kan het een grote wissel trekken op hun bedrijfsresultaat. En dat is voor één werknemer, hoeveel werknemers binnen een bedrijf staan op ‘omvallen’?

Met Mascha’s realistische kijk op burn-out heeft zij met een team van specialisten een methode ontwikkeld waarmee ze streeft naar een duurzaam herstel van een burn-out binnen 100 dagen. Hiermee heeft ze al duizenden werkgevers kunnen behoeden voor hoge verzuimkosten wegens uitval en werkstress. Bye Bye Burnout behoort dan ook inmiddels tot de meest innovatieve ondernemingen en Mascha heeft meerdere awards en nominaties op haar naam staan, waaronder Dutch Changemakers 2018, Meest Innoverende Ondernemer (via De Ondernemer), Piper-Heidsieck Leading Ladies Award 2018, Vrouw in de Media NH (via VIDM) en een Mercur Award.

Binnen korte tijd na de start van Bye Bye Burnout werd Mascha door Google USA uitgenodigd om te spreken over stresspreventie. Inmiddels heeft ze al vaker mogen aanschuiven in Silicon Valley en tevens bij bedrijven op Wall Street. Ondanks het serieuze onderwerp leert men in haar lezingen op humoristische wijze over burn-outpreventie middels praktijkvoorbeelden en over hoe men in Nederland en het buitenland omgaat met het fenomeen burn-out.

Mascha Mooy is spreker en adviseur voor veel grote bedrijven op het gebied van preventie, stress en hoe om te gaan met zieke werknemers. Tevens is ze sparringpartner voor ondernemers die advies nodig hebben op het gebied van burn-out en stress. Binnen corporate omgevingen wordt Mascha ook vaak ingehuurd om voor young professionals te spreken, die aan het begin staan van hun carrière, maar ook voor de meer ervaren werknemers. Ze weet immers als geen ander hoe snel een carrière afgelopen kan zijn vanwege een burn-out. Haar persoonlijke ervaring gaf Mascha de missie om het taboe rondom burn-out te elimineren. Dit is ambitieus, maar dat is zij zelf ook. Ze is nieuwsgierig, hartverwarmend, spontaan, een doorzetter, positief, hoger opgeleid, stressbestendig (inmiddels) en bovenal goed in haar vak.

In oktober 2019 verscheen het Bye Bye Burnout boek, dat leert de signalen van burn-out te herkennen en er adequaat mee om te gaan. Voor werkgevers en werknemers! Uitgave: Business Contact.

Mascha geeft lezingen over de volgende onderwerpen:

  • Burnout
  • Stressmanagement
  • Succesvol ondernemen
  • Emotieregulatie
  • Gezond leven / balans werk en privé

Waaronder:

From zero to hero
Hoe is het allemaal begonnen? De ene dag was Mascha nog consultant op de Amsterdamse Zuidas en vloog ze door het glazen plafond, de volgende dag lag ze horizontaal in bed met paniekaanvallen. Hoe is ze van dat moment naar dit succesverhaal gekomen? Ze neemt je mee in haar verhaal met de nodige dosis zelfspot. Ze maakt burn-out bespreekbaar zoals niemand anders dat durft en kan! 

Burn-out, niet alleen voor ‘losers’ 
Burn-out heeft veel vooroordelen, 1 daarvan is dat je een ‘loser’ bent als je er een hebt gehad. Stapsgewijs wordt uitgelegd waarom dat niet het geval is. En waarom je juist zuinig moet zijn op de mensen die met een burn-out te maken hebben gehad. Zij blijken mensen waar nog veel van te leren valt. 

Stress- & burn-outpreventie in het bedrijf-DNA 
Burn-out negeren binnen een organisatie is verreweg van verstandig. Een burn-out kost met gemak 120.000 euro en kan vaak voorkomen worden. Mascha openbaart waarom preventie beter en goedkoper is dan genezen en geeft hierbij adviezen die direct geïmplementeerd kunnen worden.

Burn-out over de grens, ervaringen bij de Tech giganten in Amerika 
Hoe is het om als enige Europese vrouw binnen de muren van de grootste Tech giganten in Silicon Valley te mogen komen om daar exclusief burn-out en werkstress advies te geven? Wat doen ze daar anders dan bij ons en waarom? Mascha maakt je deelgenoot van haar ervaringen en vertelt hoe het is om de adviezen geïmplementeerd te zien worden bij de grote Amerikaanse Tech bedrijven.

Mascha is spreker en adviseur voor veel grote bedrijven. Zij adviseert deze bedrijven op het gebied van preventie, stress en hoe om te gaan met zieke werknemers. Tevens is Mascha sparringpartner voor ondernemers die advies nodig hebben op het gebied van burn-out en stress. Binnen corporate omgevingen wordt Mascha vaak ingehuurd om voor young professionals te spreken, die aan het begin staan van hun carrière. Mascha weet immers als geen ander hoe snel een carrière binnen een corporate omgeving afgelopen kan zijn vanwege een burn-out. Deze ervaring in haar eigen carrière gaf Mascha de missie om het taboe rondom burn-out op te elimineren. Dis ambitieus, maar dat is zij zelf ook. Ze is nieuwsgierig, hartverwarmend, spontaan, impulsief, een doorzetter, positief, hoger opgeleid, stressbestendig en bovenal goed in haar vak.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Mascha Mooy boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN