« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Verslaving

Mary Janssen van Raay werkt als verslavingsarts. Eerder was ze spoedeisende hulp arts. Sinds haar overstap, vijftien jaar geleden, heeft ze zich ontwikkeld in haar nieuwe veld en bijgedragen aan richtlijnen en ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor bv GHB detoxificatie. Ze heeft hoofdstukken gepubliceerd in verschillende boeken (Psychiatrie en zwangerschap, handboek verslaving) en geeft regelmatig lezingen op kleinere en grotere podia.

Sinds 2017 is ze hoofd van de opleiding tot verslavingsarts aan de RadboudUMC in Nijmegen. Daarnaast werkt ze bij Antes in Rotterdam als verslavingsarts. Tevens is ze commissaris bij een wooncorporatie.

Mary kan een lezing verzorgen over het ontstaan, de behandeling en/of de consequenties van verslaving op empatische, maar ook kaderstellende wijze. Ook over hoe belangrijk huisvesting en ondersteuning is. Vanuit de uitleg groeit haar enthousiasme in vertellen, en wordt haar passie zichtbaar voor kwaliteit van zorg voor kwetsbare mensen. 

Mary Janssen van Raay kan een lezing verzorgen over:

  • Behandeling en consequenties van verslaving
  • Wilsbekwaamheid bij verslaving
  • Neurobiologie van verslaving
  • Pijn en verslaving
  • Afgeleiden hiervan

In september 2023 sprak Mary bij de SBOH voor verslavingsartsen over dat middelenmisbruik onder ons is en vaker dan je denkt:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Mary Janssen van Raay boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN