• Martine heeft de gasten van het Hortigala 2017 weten te boeien en te inspireren met indrukwekkende anekdotes over haar levenskeuzes. Als wildlife veterinarian heeft zij vaak de grootste uitdagingen bewust opgezocht. Dit vanuit haar overtuiging dat door echte verbinding met je omgeving te maken en continu alert te zijn, je tot veel meer in staat bent dan je zou denken. Het gaat om het leren vertrouwen op je intuÔtie en jezelf te zien als onderdeel van een groter ecosysteem. Martine is een authentiek verteller en maakt indruk door haar natuurlijke uitstraling waardoor de luisteraar op het puntje van de stoel zit.
    Marien Penning - Managing Partner Hillenraad100

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Wildlife dierenarts

Leren van wilde dieren en de wildernis

Martine van Zijll Langhout is gespecialiseerd wildlife dierenarts. Sinds 1992 reist zij de wereld over om te wonen en werken met wilde dieren. Tijdens haar werk met wilde gorilla’s in Gabon woonde ze in een tent in het tropisch regenwoud, omringt met slangen en olifanten. Daar ervoer ze dat de grens tussen mens en dier niet zo duidelijk is als veel mensen denken. Een inzicht dat werd verdiept tijdens haar werk als wildlife dierenarts in de Zuid Afrikaanse bush. Gedurende vijf jaar behandelde Martine alle Afrikaanse wilde diersoorten, waaronder neushoorns, Afrikaanse buffels, giraffen, olifanten en leeuwen. Dagelijks schoot ze vele verdovingspijlen, te voet, te paard of vanuit een helikopter, en was ze actief betrokken bij de anti-neushoornstroperij.

Haar leven in de wildernis in Afrika vol met gevaar, uitdagingen en afzien, maar ook voldoening, heeft haar veel geleerd over wilde dieren, overleven en de natuur. Het leven in een groot ecosysteem te midden van andere levende wezens dan mensen, was een ’life-changing’ ervaring. Hoe overleef je als ‘gewone’ westerse mens in de wildernis? Wat kunnen wij leren van wilde dieren? Hoe ga je om met gevaar en uitdagende situaties, en wat doe je als alles tegen lijkt te zitten? Hoe ver staan wij als westerse mensen eigenlijk af van het wild?

Martine’s grootste missies zijn natuurbehoud en het inspireren van mensen om anders naar wilde dieren, de wildernis, en zo ook naar onszelf te kijken. We kunnen veel leren van wilde dieren, van spin tot olifant!

Martine is een enthousiaste spreker die met openheid en humor verbinding kan leggen met elk publiek. Zij spreekt over:

  • De avonturen van een dierenarts voor wilde dieren in Afrika.
  • Wilde dieren, natuur en overleven in de wildernis.
  • Het wilde dier in onszelf.
  • Lessen van wilde dieren voor ons eigen dagelijkse leven.
  • Inspiratie over je hart volgen, keuzes maken en hoe dromen uit kunnen komen.
  • Elk aansprekend onderwerp binnen deze gebieden is bespreekbaar. 
  • Lezingen zijn aan te passen aan bijvoorbeeld het bedrijfsleven.
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Martine van Zijll Langhout boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN