« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Veerkracht / Rouw

Rouwen, leven en weer genieten

“Veerkracht helpt je bij grote tegenslagen in het leven. Als je uit het lood geslagen bent, weet je je sneller terug te veren. Dat lukt door je manier van denken en bepaalde vaardigheden in te zetten. Zo nam ik me na het overlijden van mijn man voor dat de rest van mijn leven ook de moeite waard zou zijn. Hoe ik dat moest doen, ontdekte ik tijdens het proces. Dus zelfs als je met vreselijke tegenslag te maken krijgt, kun je terugveren en het vertrouwen in jezelf en je toekomst terugkrijgen. ”

Drs. Marrit van Exel verloor haar man (47) en dochter (32). Door haar eigen ervaringen met lotgenoten en haar coachpraktijk ontdekte ze dat de ene persoon minder goed met deze tegenslagen kon omgaan dan de ander. Zij onderzocht wat het verschil maakte. Dat was veerkracht.

Ze ontwikkelde het rouwCHAOS-model. Haar boek Survivalgids voor weduwen en het model geven kennis, inzichten en tools die helpen bij het opnieuw oppakken van de draad van het leven. Een tweede boek is alweer in de maak.
Zij vertelt over hoe om te gaan met de tegenslagen in het leven. Wat is er voor nodig om veerkrachtig in het leven te staan? Marrit legt vooral de nadruk op het activeren van veerkracht en zelfvertrouwen. Dat bleken voor Marrit de ingrediënten om te kunnen gaan met de (vreselijke) tegenslagen in haar leven en dat wordt bevestigd door divers onderzoek en literatuur. Marrit verstaat vervolgens de kunst om die abstracte theorie te vertalen in eenvoudige taal en naar praktische toepasbaarheid in haar boek, trainingen en lezingen.

Ze is bekend van radio, tv, krant, tijdschriften en online interviews. Ze heeft psychologie gestudeerd met als afstudeerrichting Arbeid-& Organisatie-psychologie. Naast haar carrière als HR Manager heeft ze diverse aanvullende opleidingen en trainingen gedaan zoals: Systemisch Werken, NLP en Rouw- en rouwbegeleiding.

Ze heeft met de petitie voor rouwverlof (80.000 ondertekenaars) bewustwording gecreëerd over de impact van verlies en dat politiek Den Haag nu in beweging komt.

Drs. Marrit van Exel kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Veerkracht en hoe dit te ontwikkelen en versterken
  • Rouw en vooral de draad van het leven weer oppakken
  • Re-integratie na verlies
  • HR

Profielfoto: Josje Deekens

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marrit van Exel boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN