« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Empowerment / Rouw

Rouwen, leven en weer genieten

Je hoeft niet eerst ‘uitgerouwd’ te zijn voor je de draad van je leven weer kunt oppakken. Rouw gaat meer naar de achtergrond, zodat er ruimte komt voor de lichtpuntjes en weer meer genieten van het leven. 

Drs. Marrit van Exel verloor haar man (47) en haar dochter (32). Met vallen en opstaan leerde zij opnieuw vol van het leven te genieten.

In 2020 schreef ze het boek Survivalgids voor weduwen dat zij zelf destijds miste en dat nu al een tweede druk beleeft. Ze ontwikkelde het rouwCHAOS-model. Het boek en het model geven kennis, inzichten en tools die helpen bij het opnieuw oppakken van de draad van het leven. Zij vertelt over rouw, het rouwproces en hoe je kunt omgaan met intense emoties. Je hebt hier meer invloed op dan je denkt.

Marrit van Exel legt vooral de nadruk op het activeren van veerkracht en zelfvertrouwen. Zodat je leert omgaan met de (vreselijke) tegenslagen in het leven. Ze verstaat de kunst om abstracte theorie te vertalen in eenvoudige taal en naar praktische toepasbaarheid.

Ze is bekend van radio, tv, krant, tijdschriften en online interviews. Ze heeft psychologie gestudeerd met als afstudeerrichting Arbeid-& Organisatie-psychologie. Naast haar carrière als HR Manager heeft ze diverse aanvullende opleidingen en trainingen gedaan zoals: Systemisch Werken, NLP en Rouw- en rouwbegeleiding.

Ze heeft met de petitie voor rouwverlof bewustwording gecreëerd over de impact van verlies en dat politiek Den Haag nu in beweging komt.

Marrit van Exel kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Empowerment, omgaan met tegenslag
  • Versterk je weerbaarheid
  • Rouw en vooral de draad van het leven weer oppakken
  • Re-integratie na verlies
  • HR

Profielfoto: Josje Deekens

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marrit van Exel boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN