« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Innovaties/betaalbaarheid van de zorg

Bevlogen onderzoeker

Maroeska Rovers is hoogleraar evidence-based surgery bij het RadboudUMC en directeur van Health Innovation Netherlands (Hi-NL).

Anderen omschrijven haar als een zeer enthousiaste en creatieve onderzoeker, die vol passie haar kennis deelt via talrijke publicaties, (interactieve) lezingen en frequente optredens in de media. Ze weet jong talent aan te trekken en staat bekend als een inspirerende en effectieve mentor/coach. Ze is een gedreven onderzoeker met een sterk maatschappelijke impact door een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van effectieve, betaalbare en waardevolle (chirurgische) innovaties.

De onderzoekslijn van Maroeska Rovers draagt sterk bij aan de valorisatie (het creëren van maatschappelijke of economische meerwaarde op basis van opgedane kennis en inzichten) in verschillende domeinen van de wetenschap, de gezondheidszorg en het grote publiek. Haar innovatieve onderzoekslijn krijgt veel media-aandacht op tv, radio en kranten. Ook heeft ze diverse prijzen en beurzen gekregen voor haar werk, waaronder een VENI en VICI beurs en de Radboud Science Award.

In 2019 werd Maroeska geïnterviewd door Follow-the Money. Lees het interview hier. Daarnaast was ze te gast bij BNR in het programma BNR’s Big Five - de chirurgie. Beluister haar interview.

Maroeska spreekt inspirerend, boeiend en bevlogen en houdt lezingen over:

  • Betaalbaarheid van de zorg
  • (Technologische) innovaties in de zorg
  • (Vroege) evaluatie van medische hulpmiddelen
  • Persoonlijk leiderschap (in de wetenschap)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Maroeska Rovers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN