« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Verslaving

Ook jij bent altijd de MOED waard

Marlijn van Ast is verslavingscounselor en het is haar missie om vrouwen, die kampen met een ongezonde afhankelijkheid, vanuit verbinding te helpen de moed te vinden om te kiezen voor herstel, waardoor ze zelfliefde en zelfcompassie vinden.

Ze is na twintig jaar actieve verslaving succesvol afgekickt van haar drank-, cocaïne-, nicotine en liefdesverslaving. Haar liefdesverslaving (codependency) ging zo ver, dat zij voor de liefde van een man als highclass escort ging werken. 
Sinds 22 maart 2020 is zij clean en heeft zij de liefde voor zichzelf teruggevonden. Eén is te veel, duizend nooit genoeg is haar autobiografische debuutroman, waarin zij haar eerste 6 maanden in herstel beschrijft.
Ze is oprichter van ‘Verbinding in Herstel’ de online community voor vrouwen verenigd tegen verslaving aan middelen, toxische relaties en ongezonde patronen.

Marlijn spreekt in haar lezing over liefde, drank, drugs, prostitutie, verslavingsgedrag, codependency, eigenwaarde, traumatherapie, counseling, verbinding en herstel. Ze neemt je mee in haar proces; hoe zij de moed vond om uit haar comfortzone te stappen en in het onbekende: een onverdoofd leven vol kracht, hoop en vertrouwen.

Ze laat zien dat ieder mens, ongeacht opgelopen trauma’s en omstandigheden, ergens een bron van MOED in zich heeft die het mogelijk maakt om het roer om te gooien.

“Wat als ik val? Maar lieverd, wat als je zult vliegen?”

Marlijn van Ast kan een lezing verzorgen over:

  • Verslaving, Verbinding en Herstel
  • De moed vinden om een lang uitgestelde verandering aan te gaan
  • De kunst van het loslaten en het komen tot vertrouwen.
  • Codependency, liefdesverslaving en gedragsverandering
  • Het belang van anonieme zelfhulpgroepen en het 12 stappen programma (zoals de NA)

Profielfoto: Wim Helmer

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marlijn van Ast boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN