« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Werkgeluk

Mensen laten floreren

Marlies Jellema is expert in persoonlijk professionele groei en ontwikkeling. Of het nu gaat over professionals, teams of organisaties; vanuit verschillende invalshoeken weet Marlies hoe je mensen kunt laten floreren. Vanuit haar achtergrond als therapeut, coach en supervisor heeft zij een bak aan ervaring en kennis over professionele groei. Denk hierbij aan professioneel zelfvertrouwen, wat ruimte geeft om te kunnen groeien en ontwikkelen en om voor je vak te staan. Of denk aan professionele veerkracht om met plezier met alle uitdagingen en veranderingen in het werk om te kunnen gaan. Of aan motivatie, om samen doelgericht te kunnen werken en kwaliteit neer te zetten.

Vanuit haar initiële vak, psychomotorische therapie en als coach, supervisor en hbo-docent brengt ze haar verhaal vanuit een stevige, wetenschappelijke kennisbasis met een warme mensenkennis en een neus voor culturele aspecten. En dat brengt ze met liefde en enthousiasme.

Marlies brengt een goed aan aantrekkelijk verhaal en laat de theorie ook ervaren, zodat het op de werkvloer meteen toepasbaar is. Met een scherp oog en oor maakt zij vanuit haar jarenlange ervaring een goede analyse van wat er nodig is en hoe dit het beste gebracht kan worden. Zodat het publiek zich herkent in het verhaal, omdat dit aansluit op wat hen bezighoudt en handvaten geeft om vandaag nog mee aan de slag te gaan.

Naast het geven van lezingen kun je artikelen van Marlies tegenkomen in verschillende vakbladen en op de boekenplank. Zij publiceert in vakbladen zoals het Tijdschrift voor Positieve psychologie, het Tijdschrift voor begeleidingskunde en Coachlink. Lees hier een interview in De Stentor waarin ze over werkgeluk verteld. In haar boek Impact vanuit veerkracht schrijft ze over professionele ontwikkeling en wat werkt in mensgerichte beroepen. In haar recente boek Motiverend coachen schrijft ze over coachen op verandering waarbij motivatie een rol speelt.

Marlies Jellema weet goed aan te sluiten op de vraag van de klant. Vanuit jarenlange ervaring met lerende professionals en uiteenlopende werkculturen sluit zij aan bij wat voor de organisatie of groep nodig is. Zij pakt de aandacht en brengt niet alleen een goed verhaal maar zorgt ook dat dit aankomt. Geen vraag is daarbij teveel.
Vanuit haar rijk gevulde zakken aan expertise en kennis kan zij op uiteenlopende situaties en voorbeelden een gedegen en onderbouwde analyse en advies geven waar mee gewerkt kan worden. Zodat iedereen geïnformeerd en geïnspireerd de deur uit loopt.

Marlies spreekt graag over de volgende onderwerpen:

  • Motivatie (vanuit motiverende gespreksvoering, hoe werk motiverende gespreksvoering en hoe beïnvloed je motivatie? Ook vanuit boek Motiverend coachen)
  • Bouwen aan psychologisch welzijn (op de werkvloer) Vanuit acceptance and commitment therapie (ACT) en positieve psychologie.
  • Gespreksvoering, bijvoorbeeld voor leidinggevenden, medici of coaches, hoe voer je een goed en effectief gesprek?
  • Grip op je geluk en welzijn, beïnvloeden van het eigen welzijn of dat van teams, vanuit de positieve psychologie
  • Bouwen aan professioneel zelfvertrouwen (Vanuit boek Impact vanuit veerkracht)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marlies Jellema boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN