• Ik trof bij de netwerkbijeenkomst Arnhem Open waar ik sprak, Marlies Claasen als moderator. Zij is één van de beste digitale dagvoorzitters die ik heb meegemaakt! Echt duidelijk iemand met veel tv- en digitale ervaring.
    Mirthe Biemans - Manager Strategie van woningcorporatie Rochdale, Expert op het gebied van wonen, steden en achterstandswijken

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Bevlogen dagvoorzitter & zangeres

Met flair, humor en kennis van zaken

Marlies Claasen haar stijl van presenteren onderscheidt zich door de persoonlijke manier waarop ze verbinding maakt met het publiek. Moeiteloos, met flair, humor en kennis van zaken leidt ze de toehoorders door elk programma heen: congressen met inhoud, publieksbijeenkomsten, openingen, jubilea of conferenties. Marlies Claasen is een goed voorbereide, betrokken dagvoorzitter die inspireert en graag het beste uit mensen haalt. Als een evenement zich ervoor leent, kan Marlies een ‘huisband’ meenemen. Die kan zorgen voor de intermezzo’s en bijvoorbeeld een rol spelen bij een interactieve quiz (zoals ‘petje op - petje af’).

Marlies studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en zang richting lichte muziek aan het conservatorium in Utrecht. Al vanaf 2001 is ze het gezicht van vele - voornamelijk historische - programma’s van omroep Gelderland. Haar programma de Geschiedenisbus kreeg een NL Award voor beste regionale programma. De jury oordeelde: ‘Marlies is een inspirerend en ontwapenend presentatrice’.

Voor de Europees onderscheiden serie Vrouwen in Oorlogstijd interviewde ze in januari 2010 zangeres Dame Vera Lynn, icoon van de tweede wereldoorlog. Het werd een prachtig gesprek waarin de toen 92 jarige Vera Lynn zich door Marlies liet verleiden om samen We’ll meet again te zingen. En dat terwijl ze al 18 jaar niet voor publiek gezongen had! Het leverde unieke opnames op.

Naast haar televisiewerk presenteert Marlies ook bedrijfsfilms, congressen en andere zakelijke bijeenkomsten. Ze werkte onder andere voor Waterschappen, gemeentes, verzekeraars, provincie Gelderland en instellingen voor Kunst en Cultuur. Bekijk het filmpje van Marloes als dagvoorzitter bij het Nationaal Brandweercongres om een indruk te krijgen. 

Ook op muzikaal vlak zit Marlies niet stil. In 2014 kwam haar cd Silent Words uit. Een unieke samenwerking met internationale musici. Het Budapest Saxophone Quartet uit Hongarije maakt een bijzonder deel uit van het project waarin filmmuziek, ballades en jazz in een nieuw jasje worden gegoten.

In het seizoen 2018/19 treedt Marlies op in de theaters met de voorstelling ‘So long Cohen’, over het leven van de Canadese zanger Leonard Cohen. In deze voorstelling werkt ze onder anderen samen met grote Cohen fans cabaretier Ernest Beuving en schrijver Bas Steman.

De pers over Marlies:
‘Marlies is een zangeres van buitengewone klasse. Of ze nou Engels, Nederlands of Braziliaans zingt, haar stem zit vol emotie en ze brengt de tekst tot in de kleinste details zo expressief, dat ze de toehoorders diep weet te raken’.

Marlies is naast grootschalige events ook in te zetten als gespreksleider bij kleinere bijeenkomsten/ brainstormsessies. Daarnaast kan ze ook lezingen verzorgen over

  • The Art of music, hoe vertel jij het verhaal?
  • Voor alles ben je Mens; hoe neem je jezelf mee in je werk
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marlies Claasen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN