« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Crisisbeheersing

Onder hoge druk toch het juiste doen

Marjolijn van Oordt is expert op het gebied van crisisbeheersing, de dialoog met het maatschappelijk middenveld en het nemen van sociale verantwoordelijkheid.
Ze spreekt meeslepend over leiderschap in tijden van crisis en wat nodig is om onder zeer hoge druk toch het juiste te doen. Ze weet haar publiek te boeien door een combinatie van voorbeelden, heldere standpunten en inzichten waar de luisteraar zelf mee verder kan. Ze durft het open en eerlijke gesprek aan te gaan over onderwerpen die vaak onbenoemd blijven.

Marjolijn is INSEAD gecertificeerd toezichthouder en werkt als zelfstandig consultant en tijdelijk lid van de Raad van Bestuur or Raad van Commissarissen van nationale en internationale organisaties die in zwaar weer verkeren. Daarnaast vervult zij meerdere toezichthoudende rollen. Aan INSEAD geeft ze voor toekomstig commissarissen gastcollege op het gebied van crisis readiness.
Marjolijn is tevens beëdigd mediator en als onderhandelaar opgeleid aan Harvard.

In haar vrije tijd is Marjolijn een gepassioneerd zeezeiler. Ze heeft een 17 meter zeiljacht GAIA (een Swan 53) en ze is op dit moment bezig om zich voor te bereiden op een race over de Atlantische Oceaan samen met haar dochter. Haar expertise op het gebied van crisisbeheersing komt goed van pas aan boord tijdens de vele onvoorziene omstandigheden en situaties die zich voordoen tijdens lange races op zee.

Luister hier naar een podcast van Het Geldspoor waarin Marjolijn spreekt over besluitvorming en governance tijdens crisissituaties zoals de coronacrisis.

Marjolijn is te boeken als dagvoorzitter of panellid en als spreker. Ze verzorgt lezingen over:

  • Leiderschap in tijden van crisis
  • Onderhandelen
  • Omgaan met onvoorziene omstandigheden
  • De S in ESG
  • Sociaal Bewustzijn
  • Dansen met het Maatschappelijk Middenveld
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marjolijn van Oordt boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN