« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Connector

"Als je niet kan delen, kan je niet vermenigvuldigen"

Marja Ruigrok droomde op de middelbare school al van een eigen bureau. Toen dacht zij nog directeur van een reclamebureau te willen worden, maar daar bleek ze veel te nieuwsgierig voor. En dus werd het onderzoek. Op haar vijfentwintigste begon ze als eenvrouwsbedrijf Ruigrok NetPanel. Na ruim vijfentwintig jaar heeft ze de bedrijfsvoering en een belangrijk deel van de aandelen overgedragen aan haar medewerkers. Hoe ze dat deed kunt u hier lezen. Het bureau bestaat op dit moment uit een kleine dertig medewerkers. Meer informatie over de activiteiten op het gebied van marktonderzoek zijn te vinden op haar website. Marja gaf een TED Talk over sensoren en data en kan je up to date houden via het jaarlijkse What’s Happening Online onderzoek van haar bureau. Foto: Jan van Breda.

Van 2010 tot 2018 was Marja actief voor de Amsterdamse VVD, de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Ze voerde het woord op het gebied van Economische Zaken, Algemene Zaken (openbare orde en veiligheid) en Cultuur. Voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen was Marja campagneleider. Ze heeft enorm veel concrete voorstellen weten door te voeren in Amsterdam: freezones voor winkelstraten en duurzame ondernemingen, benoemen van bruggen door Amsterdammers, impuls voor het MKB, verlaatjes, van ZZP naar ZMP, buurtinitatieven, ontsluiten van de culturele collectie Amsterdam en veel meer.

Omdat ’ondernemerszin’ de rode draad is in het leven van Marja, is ze actief als mentor (Rockstart Impact, NL Groeit, Social EnterpriseNL), als investeerder (Impact investment Nepal, The Next Women Crowd Fund etc), als kwartiermaker (Dutch Startup Association) en als bestuurder (NDSM Energie, Stichting Gilat, My Wheels, Voordegroei, Jongeren Cultuurfonds en Fzes).

Marja Ruigrok spreekt over:

  • Ondernemerschap (bedrijfsoverdracht eigen medewerkers, blije medewerkers, marketing en sales, groei, netwerken, personal branding)
  • Trends in marktonderzoek en social media (What’s Happening Online, user experience)
  • Politiek (hoe combineer je ondernemerschap met politiek, hoe werkt de lokale politiek, wat kan je bereiken bij politici en in de politiek)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marja Ruigrok boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN