« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Leiderschap/Diversiteit

Potentie van zwarte vrouwen zichtbaar maken

Florangel Maritza Russel is directeur/bestuurder van de stichting EZVN (Etnische Zakenvrouwen Nederland). In haar dagelijks leven is zij directeur, eigenaar en uitgever van Marrein Publications BV, een uitgeverij, reclame en communicatie adviesbureau.

Het succesvol lifestyle magazine Expressions, het eerste magazine op de Nederlandse markt voor kleurrijke mensen, is haar creatie. Expressions bereikt een snel groeiend lezersaantal en creëert positieve beeldvorming voor kleurrijke mensen in Nederland. Verder is zij eigenaar van de succesvolle black hair kappersformule Hair & Beauty Design Florangel.

Maritza Russel heeft jarenlange bestuurlijke ervaring. Haar streven is het leiderschap en de economische potentie van zwarte vrouwen in Europa zichtbaar maken.

Op 4 oktober 2010 werd aan haar de Triomfprijs 2010 uitgereikt als blijk van waardering voor de bijdrage aan empowerment voor zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen.

Lees ook het interview met Maritza op Internationaal Ambitieus over het EZVN-event dat ze in 2015 voor de elfde keer organiseerde.

Maritza Russel kan een lezing verzorgen over o.a.

  • Participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt
  • Leiderschap
  • Diversiteit en leiderschap
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Maritza Russel boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN