« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Mantelzorg

ALS heb je niet alleen

Mariska van Gennep is auteur van het boek ALS heb je niet alleen- balanceren tussen liefde en mantelzorg (Uitgeverij de Lente). Twee jaar verzorgde zij haar man, hij leed aan ALS. Mariska’s verhaal is bijzonder; hoe het is je partner te zien wegglijden van volop in het leven staan, tot een man die bijna niets meer kan. Ze beschrijft en vertelt over zowel de macabere, als de mooie kant van de ziekte van haar man en de combinatie met een gezin met drie kinderen. Ze blijft positief in deze periode, blogt elke week trouw over het gezinsleven met ALS en traint zelfs in de laatste maanden voor zijn dood voor haar beklimming op de Kilimanjaro. Deze tocht vindt vier maanden na zijn dood plaats. 

Mariska blogt nu voor Mantelzorgelijk en haar eigen website. Eerdere blogs over de ALS-periode zijn te vinden op Libelle.nl en Gezondheid&Co. Ze is ondernemer en spreekt met humor en een rauw randje over hoe het wel zou moeten en kunnen: ’omgaan met mantelzorgers van ongeneeslijk zieken’.

Ook geeft Mariska van Gennep Lachyoga en Anti-stresstraining©.

Mariska van Gennep kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Mantelzorg met dodelijke afloop (van mijn man, ALS patiënt)
  • Ervaringen met gemeenten, instanties en andere hulpverleners
  • Combinatie werk-mantelzorg (ondernemerschap-mantelzorg)
  • Verbetering positie mantelzorger (met protocol)
  • Haar beklimming op de Kilimanjaro op 51 jarige leeftijd
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mariska van Gennep boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN