« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Mantelzorg | Uitvaart

ALS heb je niet alleen

Mariska van Gennep, is expert op het gebied van palliatieve (mantel)zorg. Ze heeft ruim twee jaar haar man met ALS verzorgd, tot het echt niet meer ging en de professionals het overnamen. In de periode dat haar man ziek was, heeft Mariska elke week een blog bijgehouden. Deze blogs zijn herschreven tot het boek ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg.

In haar verhaal vertelt Mariska over wat er goed en fout ging tussen patiënt en zorgprofessionals. Niet om met de vinger te wijzen, wel om de ander te leren dat een fout maken bij een palliatief patiënt extra pijnlijk is.

Als voorbeeld noemt ze:  Sjonny (de man van Mariska) die niet kan praten en communiceert met een I-pad niet zelf aanspreken, maar standaard naar de partner kijken, of een thuiszorgmedewerker die gewoon twee uur later verschijnt, terwijl Sjon naar het toilet moet én voeding dient te krijgen..

Dit soort verhalen vertelt Mariska. Met een lach en een traan. Speciaal voor zorgprofessionals die willen leren om mantelzorgers te helpen. Zodat de patiënt goed verzorgd wordt.

Daarnaast spreekt Mariska op uitvaarten. Ze heeft hier veel ervaring in en is het gaan doen, op verzoek nadat ze gesproken heeft bij een groot deel van haar familie, waaronder haar eigen man Sjonny. 

Mariska kan een lezing geven over de onderwerpen:

  • lezingen over palliatieve zorg
  • uitvaarten
  • haar boek ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg
  • haar tocht op de Kilimanjaro (vlak na de dood van haar man)

 #mantelzorg #palliatievezorg #als #alshebjenietalleen

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mariska van Gennep boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN