• We hadden een bijzondere mooie herdenking van het einde van de tweede wereldoorlog in voormalig Nederlands Indië en alle slachtoffers van die oorlog. De lezing van Marion Bloem was ontroerend en heel waardevol. Het sloot mooi aan bij de vragen die er waren. Zij was verbindend, plaatste de perspectieven uit het verleden op de juiste manier en goed geïllustreerd.
    Jacqueline Broekhuizen - Secretaris Stichting 14 augustus Lochem e.o.

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Schrijven/filmmaken/schilderen

’Schrijven is mijn echtgenoot, filmmaken mijn vriend, en schilderen mijn minnaar’.

Marion Bloem is auteur, filmmaker, beeldend kunstenaar en psychologe. Ze heeft de hele wereld rondgereisd en vaak in haar eentje. Dat vindt zijn weerslag in de vele boeken die inmiddels op haar naam staan. (foto: Ivan Wolffers)

Haar recente boek Een teken van leven (2018) gaat over rouw, de breekbaarheid van het bestaan en alles wat de dood behelst, waarin Bloem de humor niet schuwt. In combinatie met haar boek Haar goede hand (2016) geeft Marion lezingen over rouw, dementie en mantelzorg, zorg en Alzheimer (met of zonder muzikale begeleiding). Deze lezingen worden erg goed ontvangen.

Marion is veertig jaar auteur. Zij debuteerde in 1983 met Geen Gewoon Indisch Meisje, inmiddels een klassieker en in 2012 herdrukt in goedkope editie tgv haar roman Een meisje van 100. Van haar debuut zijn er meer dan 350.000 verkocht. Marion maakte ook succesvolle documentaires (o.a. Het land van mijn ouders), korte speelfilms en een lange speelfilm Ver van familie. Ze exposeert regelmatig, vooral in België. Haar meest recente boek is: Haar goede hand, roman over haar moeder. Hierin beschrijft ze de gecompliceerde, innige band tussen moeder en dochter Melanie, de moeder van Sonia, heeft geheugenproblemen.

Marion Bloem 4mei PvdHeydenMarions’ expertise ligt op meerdere vlakken en op sommige gebieden in het bijzonder, en die deskundigheid wil ze graag delen.

Zij spreekt over: Schrijven, Indonesië, Nederlands-Indië, eigen werk, poëzie, filmmaken, schilderen, ’Project freedom by Marion Bloem’, vertaalproject van gedicht Vrijheid over heel de wereld, meer dan 135 vertalingen, leven met prostaatkanker ’Als je man verandert’, seks en ouder worden, seks en vrouwen, mannen en hun testosteron (meer dan mannelijk), overgang/menopauze, geven van workshops op gebied van schrijven, dichten, filmpjes maken. (foto: optreden 4 mei 2017 - © Peter van der Heyden Caprera Openluchttheater)

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marion Bloem boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN