« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Stiefouderschap

Op naar een harmonieus samengesteld gezin

Marike Smilde begeleidt stiefouders en ouders naar een liefdevol en stabiel stiefgezin. Zij is zelf al jaren stiefmoeder en heeft hierover een boek geschreven onder de titel Stiefmanagement (2013). Ook biedt zij een online training aan voor stiefmoeders, Rust en Ruimte voor Stiefmoeders.

Als begeleider van (stief)ouders van samengestelde gezinnen komen haar betrokkenheid bij het stiefouderschap en haar achtergrond als manager, mediator en coach samen. Deze achtergrond komt voort uit haar 14 jarige ervaring in haar bedrijf Smilde Management en mediation. Marike kijkt naar het hele systeem van het stiefgezin en biedt handvatten om te zorgen dat het stiefgezin niet hoort bij de 60% waar het misgaat.

 

Marike staat voor een helder en betrokken verhaal over een onderwerp waar iedereen een mening over heeft. Ze vindt het belangrijk dat dit onderwerp op een meer integrale wijze wordt benaderd, in het belang van kinderen en betrokken volwassenen. Veel mensen leven in een stiefgezin en het is mogelijk om dat succesvol te laten zijn.

Ze kan een (interactieve) lezing verzorgen over o.a.:

  • Stiefouderschap
  • Leven in een succesvol stiefgezin
  • Communicatie in stiefrelaties
  • Haar boek Stiefmanagement
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marike Smilde boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN