« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Europa

Divers en internationaal

Marije Cornelissen kijkt terug op een uitgebreide carrière in de internationale politiek, onder andere als lid van het Europees Parlement en als VN Vrouwenvertegenwoordiger. Tegenwoordig verdeelt zij haar tijd tussen freelance consultancy en haar functie als directeur van UN Women NC Nederland.

Na diverse functies in de nationale en lokale politiek was Marije van 2009 tot en met 2014 lid van het Europees Parlement. Sindsdien heeft ze afstand genomen van de actieve partijpolitiek en draagt ze bij aan internationale en nationale mensenrechten op diverse andere manieren.

Marije doceert Europees lobbyen aan de Universiteit Leiden, bij Instituut Clingendael en bij het College of Europe, werkt met nationale en internationale LHBTI organisaties aan homorechten wereldwijd en zet zich in voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen in Nederland en elders.

In 2016 was ze de Nederlandse Vrouwenvertegenwoordiger bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarnaast fungeert ze regelmatig als dagvoorzitter bij conferenties van onder andere de Raad van Europa.

In de politiek en daarbuiten heeft Marije ruime ervaring opgedaan als panellist, key note speaker, dagvoorzitter en in de media, in Nederlands en Engels, over diverse onderwerpen als de Europese arbeidsmarkt, EU uitbreiding op de Westerse Balkan, LHBTI rechten wereldwijd, vrouwen in de bedrijfstop en in de politiek, vaderschapsverlof, politiek als vak en Europees lobbyen.

Marije Cornelissen kan een lezing verzorgen over o.a.:
•  Europese politiek, met name sociale zaken, mensenrechten en de uitbreiding met Balkanlanden
•  Europees lobbyen
•  Vrouwenrechten, zowel internationaal als nationaal
•  (Internationale) LHBTI rechten

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marije Cornelissen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN