« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Waarde van voeding

Mooiere en gezondere wereld door verbinding met voeding

Marieke de Zwaan is opgegroeid in een gezin met sterke banden met de agrarische wereld. In 2001 studeerde ze af aan de TU Delft en werkte ze aansluitend als architect voor verschillende multinationals. Ze reisde tien jaar met haar gezin over de wereld en woonde in Brazilië, Australië en Amerika. In Amerika werd ze zich bewust van het effect van voeding op de gezondheid. Haar betrokkenheid bij het opzetten van een groentetuin in Perth opende voorgoed haar ogen en daarmee begon haar reis naar een duurzame, gezonde leefstijl. Ongemerkt verdween hiermee haar chronische migraine naar de achtergrond.

In Perth en Rio de Janeiro initieerde ze voedingsprojecten op diverse (internationale) scholen en organiseerde ze bewustwordings-lezingen aan volwassenen. Met haar boerengenen en academische benadering organiseert ze onder de paraplu ‘Food is Love for Life’ lezingen, webinars, challenges en coachingsprogramma’s. Om mensen te ondersteunen in gedragsverandering, voltooide ze in 2019 de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach.

Marieke de Zwaan is de eerste in Nederland die vertelt over de intrinsieke waarde van voeding. Met haar bevlogen lezingen met desgevraagd zang en workshops (op maat) draagt ze op een inspirerende manier bij aan een mooiere en gezondere wereld. Zo inspireert ze ook ouders om met hun kinderen op een ongedwongen manier met gezonde voeding aan de slag te gaan.

Iedereen die haar heeft horen spreken, gaat vanaf dat moment anders naar voeding kijken. Geen voedingsverhaal over nutriënten, maar over Ubuntu en de verbinding met de natuur.

Lees hier Marieke’s InBeeld-verhaal waarin ze vertelt over aandacht voor alles wat met voeding samenhangt.

Marieke de Zwaan kan een lezing verzorgen over:

  • De intrinsieke waarde van Voeding
  • Voeding en Gezondheid
  • Ubuntu
  • Vitaal Ouderschap
  • Powersmoothies
  • Migraine
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marieke de Zwaan boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN