« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Kleur

Effect en belang van kleur

Marianne Roodenburg zorgt voor een interessante en uitdagende lezing over kleur, toegespitst op de toehoorders. Marianne ziet een lezing over kleur als een leuke, interessante, leerzame uitstap waarbij ze haar toehoorders uitdaagt tot interactie. Kleur is een feest in ons leven en belangrijk voor ons allemaal.

Marianne is afgestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en combineert haar beroepspraktijk als beeldend kunstenaar met workshops en lezingen. Ze spreekt met kennis van zaken en vanuit haar praktijk over kleur. Ze denkt graag mee over een speciaal thema voor de doelgroep; stel dat uw bedrijf een groen logo hanteert, dan zal ze vanuit deze kleur het verhaal opbouwen.

Marianne heeft ervaring met veel verschillende doelgroepen, zoals directeuren, rectoren en docenten in het middelbaar onderwijs, ondernemingsraden van Verkeer en Waterstaat en deelnemers en medewerkers bij kunstinstellingen. Kleur is een veelomvattend thema. Of het nu om mode gaat, reclame, kunst of ons gevoel; kleur houdt ons allemaal bezig.

Boek MarianneIn september 2020 werd haar boek De kleur van kunst uitgegeven. In het boek wordt recht gedaan aan de ongelooflijke veelzijdigheid van denkbeelden over het kleurgebruik in de beeldende kunst. Het boek presenteert in een chronologisch tijdsbestek en vanuit wisselende invalshoeken, zoals artistieke motivaties, filosofische denkbeelden, neurologisch onderzoek, fysiologische bevindingen en religieuze dogma’s, het gedachtegoed over kleur in kunst. 

In onderstaande video geeft Marianne een digitale rondleiding door haar tentoonstelling Color Up in de tentoonstellingsruimte van het LUMC.

Marianne brengt kleur op congres of evenement en spreekt over:

  • De kleurensmaak van Nederland
  • Geschiedenis van kleur
  • Betekenis van kleurgebruik in de kunst
  • Kleur in de mode
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marianne Roodenburg boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN