« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Energiebrenger

Marianne Nan treedt op als performer en presentator.

Waar Marianne graag warm voor loopt? Een publiek deelgenoot maken van haar gedachtenkronkels, een zaal haar wereld in trekken, een gezelschap laten kennismaken met haar aanhoudende verbazing over de communicatie van zakelijk Nederland.

Marianne kletst op ludieke wijze alles aan elkaar wat haar zakelijk na aan het hart ligt: haar verwondering over ingewikkelde teksten en websites, het geloof in Word, de focus op productie - ook als er geen fabriek in de buurt is, de manier waarop hersenen (die van Marianne en vermoedelijk ook die van anderen) met veranderingen omgaan, een bijdrage om het telefoonalfabet te veranderen, klantgerichtheid, de voortdurende hang aan het belang van de aanbevelingsvraag. Voor de noodzakelijke afwisseling voegt Marianne desgewenst een aantal luchtige(r) onderwerpen toe. De zestien verhalen variëren in lengte van één tot drie minuten.

De verhalen die verstrooiing brengen, gaan voornamelijk over huis-tuin-en-keukenonderwerpen. Gewoon lekker herkenbaar, omdat het alledaagse Marianne mateloos boeit en ze zich blijft verbazen over de complexiteit van dat wat de eenvoud van het leven zou kunnen, of zou moeten zijn. Wat de revue kan passeren? Mariannes worsteling met wokgroenten en roerbakgroenten, een bijdetijdse visie op het verschil tussen mannen en vrouwen, een schets van haar kruiswoordpuzzelcarrière of haar strijd met de normaliteit van het leven.

Een logische stap in haar loopbaan: die naar gespreksleider en presentator. Marianne leidt het publiek betrokken, met humor en een bepaalde lichtheid door de dag.

Marianne werkte ruimt twintig jaar in de communicatie als trainer, redacteur en adviseur. Ins en outs over klantgerichte communicatie heeft ze opgetekend in Rafels – een vrolijke bron van inspiratie voor een beter zakelijk taalgebruik. Het heeft een viersterrenrecensie gekregen in C, hét vakblad voor de communicatieprofessional.

Lees hier haar InBeeld-verhaal over haar performances in zender-gestuurde zakelijke teksten.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marianne Nan boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN