« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Hoogbegaafdheid & hoogsensitiviteit

Begrip creëren voor hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen

Marianne Miralles Blay-Krijnsen heeft twee uitzonderlijk hoogbegaafde, hoogsensitieve zoons. Door hun hoogbegaafdheid en die van haarzelf, en de problematiek waar zij tegenaan liepen, is zij zich door verschillende opleidingen gaan specialiseren in dit onderwerp.

Ze biedt dagelijks ondersteuning aan kinderen, ouders en leerkrachten die vastlopen op school of thuis. Door middel van lezingen en trainingen verspreidt ze de kennis over hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit en deelt ze ervaringen om zichtbaarheid, kennis en begrip te creëren voor leerlingen die vastlopen op school. 

Veel mensen zijn gewend aan excellente hoogbegaafden (denk aan Laurent Simons) dit is echter maar een zeer kleine groep van de hoogbegaafden. De meeste kinderen lopen tegen verschillende problemen aan en dit kan zich uiten in heftig gedrag op school en thuis, of juist volledig ondersneeuwen in de klas.

Marianne Miralles Blay kan niet alleen vanuit boekjes theorie oplepelen, maar ook uit eigen ervaring vertellen hoe het is om hoogbegaafd en hoogsensitief te zijn en kinderen te hebben in deze doelgroep. Ze weet hoe het voelt als moeder om je kind te zien verdwijnen in depressies en zelfs suïcidale gedachten en als professional wat deze kinderen nodig hebben om dit te voorkomen of ze hier weer uit te halen. Door haar combinatie van ervaring en kennis kan ze bij elke casus met passende oplossingen komen of net zolang puzzelen tot we er zijn.

Tijdens lezingen denkt ze actief mee bij casussen en houd ze van een interactief verhaal. Met een vleugje humor en hoopvolle oplossingen aanreikend, gaan mensen vaak toch weer wat lichter naar huis als ’ouders van’.
Professionals geven vaak terug dat ze het fijn vinden dat ze het kind achter de casus goed kan belichten. We hebben het niet over nummers, maar over individuen. Elk even uniek en kostbaar en het waard om gezien en gehoord te worden. Ze voelen zich enorm gemotiveerd om de handen uit de mouwen te steken en herkennen vaak ineens kinderen in de profielen die ze beschrijft, die voorheen als “gedragsprobleem” werden neergezet. 

In 2021 is haar eerste boek: “Mama, mag ik je iets vragen..” uitgekomen. Een autobiografie waarin ze haar eigen ervaringen en die van haar zoon afwisselt met gedichten. 

Marianne Miralles Blay-Krijnsen kan een lezing verzorgen over:

  • Hoogbegaafdheid algemeen
  • Hoogbegaafdheid in het onderwijs
  • Hoogbegaafd opvoeden
  • Hoogbegaafdheid en gedrag/misdiagnoses
  • Hoogsensitiviteit
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marianne Miralles Blay- Krijnsen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN