• ‘Maria Genova gaf na een lange dag voor de deelnemers aan onze klantendag een energieke speech, waarin de privacyboodschap goed overkwam. Ze betrok de mensen erbij met haar soms confronterende vragen en conclusies, waardoor iedereen alert was. Een geslaagde afsluiting van een – door de temperatuur - warme dag waarin ook privacy en security een grote rol speelden'.
    Sten Beernink - Senior Manager Business Development, Infotheek Groep

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Privacy / vrouwenhandel

Digitale veiligheid loont

Maria Genova is een veelgevraagd spreker over privacy. Als digibeet presteerde ze het om een boek te schrijven over ict, hackers en identiteitsfraude. Ze schreef ’Komt een vrouw bij de hacker’ over hoe weinig moeite het criminelen kost om je computer leeg te halen en je gegevens te misbruiken. Ze sprak met slachtoffers van identiteitsfraude, met experts o.a. de zogenoemde ethische hackers en leerde in ieder geval één ding van hen: investeren in je digitale veiligheid loont.

Haar boek werd een hit in het bedrijfsleven. Genova is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging. ‘Iedereen werkt tegenwoordig met computers, maar de meeste medewerkers kennen de digitale gevaren totaal niet’.

Genova wordt ook geregeld gevraagd voor schrijfworkshops en voor lezingen over sexting, loverboys en vrouwenhandel.

Ze geeft lezingen aan ministeries, bibliotheken, energiebedrijven, gemeenten, verenigingen, ict-bedrijven, ziekenhuizen, scholen, woningcorporaties, universiteiten, etc.

Maria Genova kwam op haar negentiende vanuit Bulgarije naar Nederland en studeerde HBO Journalistiek in Tilburg. Ze werkt voor verschillende kranten en tijdschriften en heeft een aantal boeken geschreven, onder meer over de vrouwenhandel in Nederland. 

Voor haar romandebuut Communisme, sex en leugens ontving zij in 2007 De Looijer Debutantenprijs. Daarna schreef zij de beststellers Man is stoer, vrouw is hoer en Vrouwen die mannen geloven, Het Duivelskind (over misbruik en mishandeling) en dus Komt een vrouw bij de hacker.

Maria Genova is winnares van de You Go Girl Award 2015: De award voor vrouwelijke deskundigen die effectieve stappen hebben gezet om in hun vak meer zichtbaar te worden in de – ook regionale – media, radio, tv, in kranten, tijdschriften, social media.

Ze spreekt altijd met veel passie en enthousiasme. Haar lezingen zijn interactief en praktisch. Haar onderwerpen:

  • Privacy en identiteitsfraude
  • Vrouwenhandel/loverboys
  • Oost-Europa (Bulgarije)
  • De kracht van Twitter
  • Boek schrijven en uitgeven
  • Blogs schrijven
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Maria Genova boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN