« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Kerkpijn

Inclusiviteit in geloofsgemeenschappen

Mariët Baaij heeft in 2021 How to Overcome Church Hurt opgericht. Het woord kerkpijn is door haar bedacht en is inmiddels een begrip geworden in (kerkelijk) Nederland. Het is haar missie om kerkpijn te voorkomen, kerken te leren omgaan met hedendaagse problematiek. Daarnaast geeft zij voorlichting en trainingen aan kerkverlaters om met kerkpijn om te leren gaan.
In het bijzonder zet zij zich in voor inclusiviteit in de kerken. Hoe om te gaan met
LHBT+ en veiligheid in de kerk. Zo nodig zorgt zij voor begeleiding in deze processen.

Als jurist heeft zij ook extra oog voor het kerkrecht, dit in combinatie met het burgerlijk recht. Door kerken, COC, GGZ en Ministeries wordt er regelmatig een beroep gedaan op haar kennis en ervaring om mee te denken over een plan van aanpak met betrekking tot inclusiviteit in geloofsgemeenschappen, op scholen, klinieken of anderszins.

Baaij heeft kennis van het onderwerp, kennis van de kerkelijke gemeenschappen, spreekt de taal van deze kerkelijke gemeenschappen, kennis van de problematiek als je deze kerken al dan niet gedwongen verlaat. Ze reikt handvatten aan hoe hier mee om te gaan.

Mariët Baaij kan een lezing verzorgen over:

  • Kerkpijn (voorkomen en genezen)
  • Kerkverlating
  • Hoe om te gaan met reformatorische patiënten/verdachten/scholen ect.
  • LHBTQ in de kerk
  • Bijbel en LHBTQ
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Mariët Baaij boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN