« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Integriteit in de beroepspraktijk

Margreeth Kloppenburg snapt als geen ander hoe professionals graag werken en kan dit met veel elan en onderzoek onderbouwen. In een tijd waar de professional steeds meer ten onder lijkt te gaan aan wet –en regelgeving, blijft Margreeth wijzen op het grote belang van autonomie en professionele ruimte als basis van goed werk. Ze heeft jarenlange ervaring in het spreken voor en werken met grote groepen hoog opgeleide professionals en houdt van interactie met het publiek op basis van goede briefing en voorbereiding. Ze lardeert haar teksten met humor en Groningse nuchterheid, het liefst op het scherpst van de snede maar immer constructief. 

Haar doelgroepen zijn o.a.: bankiers, accountants, juristen, controllers, bankiers, vermogensbeheerders, inspecteurs, toezichthouders, compliance medewerkers, ambtenaren, notarissen, artsen.

Ze sprak recent voor de Algemene Rekenkamer, Audit dienst Rijk, Grant Thornton, Autoriteit Financial Markten, DAS Rechtsbijstand. Ze sprak op uitnodiging op de Harvard School of Education over haar werk binnen de accountancy in Nederland, in aanwezigheid van Howard Gardner (“Good work”).

Margreeth is de vaste columnist van het kwartaalblad Accountant. Ze is lid van de commissie Ethiek, cultuur en gedrag van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Accountants en bestuurslid van de Stichting Beroepseer. Ze is als docent/onderzoeker verbonden aan o.a. de Hogeschool Utrecht en Nyenrode Business University.

In december 2017 verscheen “Artikel 5, De Beroepseer van de Accountant." Voor dit boek ontving ze de “Loftrompet” van het bestuur van de Koninklijke beroepsorganisatie van accountants, een onderscheiding voor haar bovengemiddelde inzet voor het beroep en haar unieke bijdrage. Eerder schreef ze meerdere managementboeken waaronder: Hoera, een conflict! Leve het Verschil! en Eerlijk scoren, de balans tussen target en integriteit. 

Margreeth spreekt graag over:

  • Integriteit
  • Goed Werk (Excellent, ethical & engaged) voor professionals
  • Ethisch Normbesef in professionele teams
  • Goed omgaan met kwesties tussen geld en geweten
  • Leren van Dilemma’s in de beroepspraktijk

Lees ook het interview met Margreeth Kloppenburg in Notariaat Magazine, en het interview met haar in het Financieel Dagblad.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Margreeth Kloppenburg boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN