« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Slachtofferadvocaat

 Rechten van slachtoffers, familierecht, huiselijk- en seksueel geweld

Margreet de Boer is advocaat bij Van Kempen c.s. Advocaten in Amsterdam. Zij heeft zich gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van zedendelicten en ernstige geweldsdelicten, en in het familierecht.

Voordat Margreet de Boer in 2014 weer als advocaat aan de slag ging heeft ze tien jaar gewerkt als zelfstandig onderzoeker en trainer op het gebied van emancipatie en recht. Ook toen waren haar belangrijkste aandachtsgebieden mensenrechten -met een focus op mensenrechten van vrouwen, gender, huiselijk- en seksueel geweld, en de (rechtspositie) van slachtoffers.

Ze spreekt graag over deze onderwerpen, zowel in voorlichtende als in opiniërende zin. Margreet verzorgt met enige regelmaat lezingen of inleidingen, en neemt deel aan debatten en panels.

Margreet de Boer is politiek actief binnen GroenLinks. Ze is lid geweest van de Eerste Kamer en van de stadsdeelraad in Amsterdam West(erpark). Ze is te vinden op twitter onder @margreetdeboer.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Margreet de Boer boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN