« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Vrouwen- en gendergeschiedenis

Nederlandse vrouwen in samenleving, politiek en vrouwenbeweging

Margit van der Steen deed jarenlang onderzoek naar de veranderende positie van vrouwen in Nederland, schreef daarover en verzorgde talloze spreekbeurten voor academici maar ook voor lokale groepen. Haar veelgeprezen proefschrift schreef ze bij de Universiteit Leiden over een markante pionier, Hilda Verwey-Jonker.
Momenteel is ze verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen als managing director van de landelijke Onderzoekschool Politieke Geschiedenis. 

Margit sprak tijdens tientallen bijeenkomsten van lokale vrouwenorganisaties, landelijke studiedagen, opening kiesrechttentoonstelling Groningen, internationale (wetenschappelijke) bijeenkomsten, onder andere bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. 

In een interview met het Verwey-Jonker Instituut vertelt ze over haar wetenschappelijke biografie ’Drift en koers’ over sociologe Hilda Verwey-Jonker. In het Dagblad van het Noorden vertelt ze over 100 jaar vrouwenkiesrecht.

Margit kan een lezing verzorgen over:

  • Vrouwen in Nederlandse politiek
  • Vrouwelijke pioniers in lokale politiek
  • Geschiedenis van Nederlandse vrouwen in 20ste eeuw
  • Moderne politieke geschiedenis van Nederland
  • Geschiedenis van vrouwenbeweging

Foto van spreekbeurt in Eerste Kamer (2017)

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Margit van der Steen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN