« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Generatie-expert Gen Z

Elke generatie heeft zijn eigen subjectieve waarheid

De missie van Manou van Eerten is om verschillen tussen generaties te overbruggen en jonge mensen, generatie Gen Z, een goede start in hun carrière te geven. Juist in die fase ben je immers nog zo kwetsbaar voor de verwachtingen van anderen. 

In 2012 zocht Manou het zelfstandig ondernemerschap op; ze startte haar coachpraktijk The ME Company, gespecialiseerd in loopbaancoaching voor twintigers en dertigers. Inmiddels traint ze ook leidinggevenden over leiderschap aan oudere danwel jongere generaties dan zijzelf. Zo organiseert ze workshops om frustraties over wat normaal is op de werkvloer tussen generaties weg te nemen. 

"If men define situations as real, they are real in their consequences"
Thomas 1928

Manou is een verhalenverteller pur sang en vertelt gepassioneerd over wat ze in haar leiderschapsprogramma’s en coachpraktijk hoort. Haar verhalen zijn concreet en duidelijk, maar bovenal is haar enthousiasme besmettelijk. Niets zo fijn als een verhaal dat blijft hangen. Haar achtergrond als antropoloog helpt haar bij het vertellen van verhalen aan medewerkers die worstelen met het binden en boeien van Gen Z of juist met de generatie die bijna met pensioen gaat.

Opdrachtgevers omschrijven haar als een sprankelend spreker, positief waarderend en persoonlijk.

Manou wil je uit dagen om op een nieuwe manier naar jezelf te leren kijken door je bewust te worden van je eigen subjectiviteit. Haar stelling is dat elke generatie met zijn eigen normen en waarden is opgevoed over wat normaal is op de werkvloer. Zo neigen oudere generaties doorgaans naar hiërarchischer manieren van leiderschap waar jonge generaties activistischer zijn en bewuster zijn van de vele crises in de wereld. Niet voor niks zijn juist nu schandalen als MeToo en BlackLivesMatter actueel.

Beluister de podcast van BNR Nieuwsradio waarin Manou vertelt over waarom jonge generaties eerder ontslag nemen. Of de podcast van De Loopbaancoach over werken met verschillende generaties. 
Manou werd recent door het NRC geïnterviewd. Lees het artikel over de invloed van de coronacrisis op de prestatiedruk van jongvolwassenen. In dit artikel vertelt zij meer over de jonge thuiswerker. 
Lees ook haar verhaal InBeeld.

Manou van Eerten kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Generatiediversiteit; verschillen in perspectieven tussen generaties
  • Loopbaancoaching
  • Prestatiedruk en Keuzestress anno 2024
  • Binden en boeien van Gen Z 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Manou van Eerten boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN