« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Persoonlijke ontwikkeling medici

Coach, trainer, dagvoorzitter, inspirator!

Gezondheidswetenschapper Maleene de Ridder  richt zich al meer dan twintig jaar op de factor mens in organisaties. Aanvankelijk met het accent op de fysieke kant van werken, werkgebonden klachten en verzuim. De laatste jaren met focus op ontwikkeling van mens en organisatie.

In haar werk heeft Maleene gezien en ervaren wat mensen drijft in hun werk en dat gedreven, betrokken, gemotiveerde en energieke mensen het verschil kunnen brengen. Haar drijfveer is om mensen en organisaties met zichzelf en elkaar te verbinden. Die verbinding levert de basis voor (persoonlijk) leiderschap waarmee mensen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Verbinden gaat niet vanzelf. Het vraagt durf, zelfinzicht en bereidheid tot verandering. Wie daarvoor gaat, heeft volgens haar de sleutel in handen voor duurzame ontwikkeling en groei. In Maleene’s werk hebben (vrouwelijke) artsen haar bijzondere belangstelling. Zij schreef als een ’loopbaangids’ Ambitie met een grote M (voluit leven als medicus, moeder en mijzelf). Voor alle vrouwelijke artsen die hun werk op een eigen, positieve manier willen combineren met hun privéleven.

Maleene kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • persoonlijke ontwikkeling en groei
  • (vrouwelijke) artsen en loopbaan
  • leiderschap en leiderschapsontwikkeling
  • coaching en intervisie
  • Cycle of Renewal (van Frederic Hudson, vooraanstaand coach in USA)
  • werk-privé balans
  • ondernemerschap en persoonlijke groei

Maleene heeft kennis van zaken, is enthousiasmerend en brengt een mix aan tussen theorie en praktijk. Optredens kan zij ook verzorgen in het Engels. Zij spreekt het vloeiend, nadat zij een deel van haar schooltijd doorbracht in Engeland en haar opleiding tot coach in de Verenigde Staten.

Lees ook haar column ’Blinde Vlek’ in Arts en Auto over de stagnatie van de doorstroom van vrouwelijke artsen (en andere hoogopgeleide vrouwen).

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Maleene de Ridder boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN