« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Facilitator | Verteller

Zuid-Afrikaanse topspreker nu in Nederland

Makheni Zonneveld (1953) is eigenaar en oprichter van Real Solutions Training Zuid-Afrika (1999) en Real Solutions Training Nederland (2012). Zij is een ‘people developer’, gespecialiseerd in Diversiteit en Management.

De communicatie-tools die zij gebruikt zijn: spreken, faciliteren, storytelling, schrijven en coaching. Zij is ook Master Practitioner van Neethling Brain Instruments (NBI®) en leidt Breinvoorkeuren NBI®, het Nederlandse agentschap van deze internationale methode.

Ze wordt beschouwd als een van de top 6 sprekers in Zuid-Afrika. Allereerst omdat de inhoud bij haar voorop staat, ze heeft zelf ervaring in de zakenwereld. Ten tweede omdat ze een unieke, inspirerende en amusante stijl heeft. En ten slotte omdat ze elke interventie op maat maakt.

Ondanks dat ze tweederde van haar leven onder Apartheid in Zuid-Afrika heeft geleefd, heeft zij een verfrissende benadering van diversiteit. Haar ‘Beyond multiculturalism’ programma focust op het begrijpen van het WIJ tegenover ZIJ denken dat leidt tot WIJ tegenover ZIJ gedrag. Haar positieve boodschap wordt met de dag relevanter naarmate de wereld meer gepolariseerd raakt.

Ze vond zichzelf opnieuw uit toen ze in 2011 naar Nederland verhuisde. Voordat zij een succesvol spreker en ondernemer werd was ze docent aan een lerarenopleiding, senior manager van een communicatie en marketing afdeling en was ze ook nog computerprogrammeur. Met haar diverse achtergrond spreekt ze ieders taal.

Terwijl zij bezig was met deze lange CV vond zij nog tijd voor een talkshow op de nationale TV, ander TV-werk en als schrijver van columns in magazines in Zuid-Afrika. Ze heeft een management boek geschreven en een boek over Vrouwenissues.

Makheni Zonneveld spreekt in het Nederlands en in het Engels over:
• Beyond Multiculuralism (Voorbij Multiculturalisme)
• Transformatie van de organisatie-cultuur
• Effectief team leiderschap
• Vrouwen en Assertieve communicatie
• Er is geen alternatief voor authenticiteit
• De lerenden van vandaag voorbereiden voor een onbekende toekomst (Preparing learners of today for an unknown tomorrow)

Lees ook In Beeld ’Makheni Zonneveld ’people developer’

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Makheni Zonneveld boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96