« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Persoonlijk leiderschap

Madelon Rijkers heeft zelf jarenlang concessies gedaan waarvan ze voelde dat ze, ze eigenlijk niet wilde doen. Maar omdat het ‘nu eenmaal zo heurt’, volgde ze netjes het stramien. Iedereen kon aanspraak maken op haar tijd, geld en energie. En ze kwam er al snel achter dat er weinig overbleef voor.. Madelon.

Dat stramien bleek ook niet goed te passen en vaak werd ze bekritiseerd in haar omgeving, omdat ze dingen deed die niemand anders deed. Denk bijvoorbeeld aan haar eerste salaris totaal spenderen aan zichzelf. Of drie uur in de auto om sushi te halen, omdat ze daar nu eenmaal trek in had. Fonduen in je eentje voor de tv, op woensdagmiddag om half twee in bad of wijn drinken uit een mooi kristallen glas. Zij doet het allemaal. 

Zinnen als: ‘Doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg!’, ‘Steek je kop niet boven het maaiveld uit’ en last but not least ‘Jij hebt altijd wat bijzonders’ worden te pas en te onpas aan nieuwe generaties door gegeven. Deze zinnen zorgen voor nogal wat complexiteit op latere leeftijd. Het haalt een beetje de Joie de Vivre (levensvreugde) uit het leven.

En daar steekt Madelon Rijkers een stokje voor. Ze begon een eigen bedrijf toen haar rol als huismoeder niet bleek te passen en met succes. 

Ze blijft keer op keer toetsen hoe het ‘haar feestje’ kan blijven. Want dat is het allerbelangrijkste Ze leert haar klanten hoe ze ook hun eigen feestje kunnen maken, wat het beste bij hen past en zij het allerliefste doen. Op die manier kan iedereen zijn of haar eigen koers varen en concessieloos buiten de lijntjes gaan kleuren. Zowel privé als in hun carrière. 

Een van haar favoriete uitspraken is: ‘Het leven is te kort voor bocht’. Waarmee ze mensen wil inspireren om te leren alles uit je leven te halen, zonder dat je hoeft te leven alsof het je laatste dag is. Want dat gaat nu eenmaal niet.

Maar het jezelf gunnen om plezier te hebben, eigen keuzes te maken en een rijk, intens leven vol leven te leiden, is een van de waarden die ze enorm hoog in het vaandel heeft. 

Madelon laat je zien wat belangrijk is in jouw leven. Dat het helemaal niet gaat over opleidingen en functie-titels, status of geld. Maar of je gebruik maakt van het beste dat je in je hebt. Zelf zegt ze: ’Ik voel het als mijn levenswerk om anderen te leren om hun koers te varen, zonder ruis uit de omgeving. En te doen waar ze voor gemaakt zijn. Daarmee draag ik mijn steentje bij aan een betere wereld. Het voelt voor mij alsof het precies is waar ik moet zijn.’

Madelon kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Hoe je jouw eigen een rijk, intens leven vol leven leidt;
  • Mindset omtrent ondernemerschap en hoe stappen te zetten om geld te verdienen met dat wat je het allerliefste doet;
  • Maak je eigen (loop)baan.

Foto: Rob Rotgers

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Madelon Rijkers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN