• ’Het geheime wapen van Hilversum weet als geen ander hoe je de aandacht van je publiek kunt krijgen en vasthouden. Machteld valt bij haar presentatie meteen met de deur in huis en neemt je mee naar de crime scene om je deelgenoot te maken van het probleem en om je mee te laten denken over denkrichting en oplossingen. Het publiek gaat op het puntje van z’n stoel zitten. Machteld verstaat de kunst van interactief presenteren. De boodschap (in dit geval hoe kan je het best presenteren?) komt goed over en wordt van harte gedeeld! Het geheime wapen van Hilversum wordt zo een mooi (selectief) publiek geheim!
    Dick Eijgenraam - oud-directeur Hartenlust Mavo Bloemendaal

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Presentatie & Media

Het Geheime Wapen van Hilversum

Machteld Kooij is presentatie- en mediatrainer. Tevens is zij auteur van Het monster met de gouden ogen, presentatie- en mediatraining voor sprekers in de spotlights. Ze is een enthousiasmerend spreker en geeft verrassende lezingen (eventueel online) over Zichtbaarheid en Personal & Corporate Branding Anno 2020’. Titel van de lezing? ‘Het geheim van een goed interview, door het Geheime Wapen van Hilversum.

Het grote publiek kent haar als presentator bij de Publieke Omroep. Van Nieuwslezer bij de NOS en Omroepster bj de KRO tot Interviewster in het Kunstprogramma ’Radio Uit’ bij de NPS.

In lezingen en workshops zet Machteld het publiek aan het werk. Ze ontwikkelde de ’Crime-scene-Methode’, waardoor het publiek met meer zelfvertrouwen een verhaal kan vertellen. Ze gaan na een lezing van haar met een glimlach en met rechte schouders de zaal uit. In haar lezingen laat ze fragmenten zien van Pitches. Van TV-optredens die mis gaan. Of juist heel goed gaan. En Talkshowmomenten die eruit springen.

In juni 2020 verscheen haar boek Het Monster met de Gouden Ogen, Presentatie- én Mediatraining voor sprekers in de spotlights.

Machteld spreekt over:

  • Hoe kun je HOUDEN van de CAMERA – levensbelangrijk in tijden van Teams
  • De wijze lessen van Cicero – politici van nu en retorica op de werkvloer
  • Charisma – kus de keizer in je wakker

Machteld Kooij DickEijgenraamLees haar verhaal In Beeld.

Bekijk ook de video over haar boek Het Monster met de Gouden Ogen voor iedereen die wel eens een praatje houdt of een interview geeft. Zó buig je zenuwen om naar plezier:

Foto: Machteld tijdens afscheidsbijeenkomst Dick Eijgenraam, oud-directeur Hartenlust Mavo Bloemendaal (foto Hans Hoenselaars).

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Machteld Kooij boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN