« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Inspirator foodservice

Trendwatcher in de wereld van eten en drinken

Maaike de Reuver is expert op het gebied van trends, innovaties en ontwikkelingen in de foodservice.

Als oprichtster van cateringconcept WE CANTEEN stapte Maaike in 2011 in de wereld van eten en drinken. En met succes. Het bedrijf, dat lokale ondernemers in zet om het cateringaanbod in bedrijfsrestaurants te verzorgen, werd jaren achtereen door Misset Catering betiteld tot het meest innovatieve cateringconcept van Nederland. Maaike werd op 22-jarige leeftijd uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar (Sprout, 2012) en behoorde tot de top 5 van meest invloedrijke personen in de Nederlandse cateringindustrie (Misset Horeca, 2012-2015). Maaike is onderdeel van de Food 100, een netwerk van gamechangers van vandaag en voedselveranderaars van morgen. In 2014 sloot WE CANTEEN een joint venture met facilitaire partij D&B The Facility Group. Maaike bleef aan als founder, tot ze het bedrijf in 2016 verkocht en hoofdredacteur werd bij inspiratieplatform Food Inspiration.

Food Inspiration
Food Inspiration is een multimediaal inspiratieconcept. Het bedrijf deelt zowel online als offline de nieuwste inzichten op het gebied van trends, innovaties en ontwikkelingen in de wereld van eten en drinken. Expertise is verkregen door een combinatie van ‘streetcredibility’ en ‘expert opinion’. Oftewel: veel te reizen, te lezen, te proeven en te ontdekken. Als hoofdredacteur schrijft Maaike voor de digitale en de print magazines die Food Inspiration uitbrengt en staat zij regelmatig op diverse podia om haar inzichten met anderen te delen. 

Maaike is een prettige, enthousiaste verschijning. Vanwege de combinatie van haar opgedane kennis en ervaring als ondernemer en als trendwatcher kan zij als geen ander de ontwikkelingen in de wereld van eten en drinken duiden, en een blik werpen op de toekomst van die branche. Haar optredens zijn een combinatie van gesignaleerde trends, eigen ervaringen, voorbeelden uit binnen- en buitenland, feiten en cijfers en toekomstschetsen. De presentaties worden ondersteund door fotografie en video. 

Maaike spreekt o.a. over:
• De oprichting van je eigen bedrijf / de verkoop van je eigen bedrijf / het uitstappen uit je eigen bedrijf na overname/fusie
• Van spontaan idee tot een miljoenenbedrijf
• Trends en ontwikkelingen in de foodservice
• Het succes van lokale (food) ondernemers

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Maaike de Reuver boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN