« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Zichtbaarheid en kansen

Yes You Can!

Zichtbaar zijn, impact maken en invloed uitoefenen; daar zou de vrouw vaker voor uit moeten komen. Haar plaats innemen door zichzelf helder neer te zetten, zichzelf op te stellen als rolmodel ongeacht opleiding, afkomst of ‘handicap’. Je begrijpt, Lucinda Douglas heeft een warm hart voor vrouwen en ze is zichtbaar. Je treft haar in nationale magazines en kranten.

Welk maaiveld?

Als ‘Angelsaksisch meisje’ heeft Lucinda Douglas geen last van het maaiveld en voelt ze zich geen geboren dubbeltje dat niet zo gek moet doen. Toch komt ze deze vormen van valse bescheidenheid bij vrouwen maar al te vaak tegen. Het is zelfs zo dat als zij vrouwen helpt met het succesvol maken van hun bedrijf, hun succes altijd synchroon loopt aan hun lef.

Lucinda is de meest gevraagde spreekster op het gebied van empowerment. Ze spreekt internationaal over empowerment, van Amsterdam en Londen tot Praag en Nigeria. Empowerment van vrouwen kent verschillende aspecten maar zeker geen grenzen. Empowerment van vrouwen kan een bevolking verder helpen.

Empowerment

Lucinda Douglas haar verleden is een wilde mengeling van jarenlange dagelijkse mishandeling, aanranding en verkrachting en blootstelling aan het occulte. En dat gedurende de hevige rellen onder het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime (zij is opgegroeid in Kaapstad).

Empowerment werd voor haar het trefwoord. Want wat ze heeft geleerd van haar leven is dat hoe je omgaat met tegenslag, jouw succes bepaalt. En als mens heb je maar één plicht, iets te maken van jouw leven.

Mensen vragen haar regelmatig of ze ‘veel kansen heeft gekregen in Nederland’. ‘Nee’, is dan haar antwoord, ‘ik heb alle kansen zelf gecreëerd en gepakt. Ze zijn er. Voor mij en voor jou.’

Yes You Can Woman!

Sales-is-Sexy-lLucinda heeft twee boeken geschreven; Sales Is Sexy (uitgeverij Haystack) en Yes You Can Woman! (2018) Die laatste is haar autobiografie en als je denkt dat jij een reden hebt om iets niet te doen of in de lappenmand zit, dan raadt ze dit boek zeker aan. En ook al weet ze het verschil niet altijd tussen ‘de’ en ‘het (ze is Engelstalig opgevoed), haar volgende boek komt eraan. Valse bescheidenheid kent ze niet, ze is de Yes You Can Woman die empowerment koppelt aan een scherp commercieel oog en een flinke dosis lef en humor.

Bedrijven en organisaties die haar inhuren zijn onder andere Harman Kardon, Samsung, UPS, PWC, UWV, TEFAF/MECC , Entre-Femmes, Wittenborg University en David Game College (Londen).

Haar thema’s (ook in het Engels want ze is een native speaker):

  • Empowerment
  • Yes You Can Woman! Mijn leven als inspiratie - met veel humor
  • Wat vrouwen van mannen kunnen leren, met een knipoog
  • Leef Je Droom
  • The best salesmen are women!

 

Hoe kan ze jou en anderen verder helpen?

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Lucinda Douglas boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN