« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Eigen-zinnig leven

Hoe ziekte het leven mooier maakt

Leven met een ziekte of kwetsbaarheid legt de uitdagingen van ieders leven onder een vergrootglas. Waar stop je je energie in, en waarin niet? Hoe ga je om met een onzekere toekomst? Word je geleefd, of leef je vanuit jouw kracht?

Lottie van Starkenburg leeft deze vragen. Ze heeft een kwart eeuw ervaring met leven met verschillende chronische en tijdelijke aandoeningen. Ze stelt dat deze ervaringen haar leven hebben verrijkt, dat ze nu meer energie heeft dan toen ze 18 was, en dat hoe meer ze te vrezen heeft hoe minder bang ze wordt. Haar motto: “Mijn lijf, mijn leven, mijn keuze.”

Als gids in eigen-zinnig leven ontwikkelt ze ideeën en instrumenten om het leven met (of zonder) een langdurige ziekte, beperking of kwetsbaarheid mooier en authentieker te maken. Stel de vraag: “Hoe kan het wel?” en de antwoorden zullen je verrassen. Ze laat zien hoe je kunt Léven met Lef en Lot!

Lottie is gepromoveerd sterrenkundige, alumnus van ‘Ethiek in de zorgsector’ en werkt als adviseur en toezichthouder in de zorg. Haar boek Energiek leven – anders kijken naar vermoeidheid bij chronische aandoeningen  verscheen in 2020. Op dit moment werkt ze aan haar tweede boek: ‘Mijn vriend Damocles – een onzekere gezondheid als bondgenoot’.

Lees hier haar InBeeld-verhaal over kiezen voor een leven wat eigen voelt: van, voor en door jezelf.

Lottie van Starkenburg kan een lezing verzorgen over:

  • Voluit leven met weinig energie
  • Voluit leven in onzekere tijden
  • Zin maken in leven met beperkingen

Bekijk hier een impressie van de lezing van Lottie over Energiek leven:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Lottie van Starkenburg boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN