« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Emotionele ontwikkeling

Belang van emoties en relaties

Lotte van Lith heeft zich via intensieve studie en aan levenservaring getoetste kennis gespecialiseerd in emotionele ontwikkeling. In haar persoonlijke leven en alle leefcirkels daarbuiten werd zij zich prangend bewust van het belang van emoties en relaties als centrale draagkrachten in de omgang met uitdagingen, een levensles die in verschillende fasen en contexten telkens weer herinnerd mag worden. De inzichten die ze hierbij opdeed en doet deelt Lotte graag als spreker, schrijver en docent (o.a. Vrije Universiteit van Brussel). Ze begeleidt daarnaast sinds 2010 begaafde volwassenen in hun onderzoek van zingeving en de ontwikkeling van hun talenten. 

Lotte kan op een creatieve en sensitieve manier de groeiprocessen inherent aan leven spiegelen, is oorspronkelijk in haar vertelkunst en maakt op een inspirerende manier contact met het publiek. In haar lezingen vertaalt ze grote thema’s als zingeving en relatiekunde naar directe herkenbare ervaringen die de persoonlijke betrokkenheid en bewustwording van luisteraars onontkomelijk maakt. Door haar humorvolle en gelaagde kwetsbaarheid raakt ze je op een manier die doortastend nagalmt.

Lotte: ’De positief-stimulerende kijk die ik op psychologische groei bied is juist nu van belang. In plaats van negatief-problematiseren, nodig ik het publiek uit de groeiprocessen inherent aan leven te ontdekken en waarderen. Zo wordt de samenhang tussen kracht en kwetsbaarheid zichtbaar en kijken we met inzicht en begrip naar emotionele en relationele uitdagingen’.

Lees het interview door Chris van Camp op Apache.be.

Lotte van Lith spreekt over:

  • Emotionele Ontwikkeling – de psychologie van een persoon in ontwikkeling
  • Zingeving en Levenskunst
  • (de theorie van) Positieve Desintegratie
  • Intensiteit van beleving bij begaafdheid
  • Patiënt expertise en ervaringsdeskundigheid

Foto: Ruud Pos

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Lotte van Lith boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN