« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter

Dagvoorzitter met brede culturele kennis

Lotje IJzermans begon ooit als DJ bij het toenmalige Radio 3 maar ontwikkelde zich tot een cultuurkenner, met als speerpunten muziek, literatuur en film. Ze werkte aan tal van radio- en televisieprogramma’s en verzon bijvoorbeeld het filmprogramma Shot on Location op televisie. Daarnaast deed zij filminterviews op de radio in De Avonden en presenteerde zij Eye Filmcafé, de maandelijkse film talkshow in Eye Filmmuseum.

Ook schreef ze als scenarist een aantal single plays voor TV en de feature film A Long Story (regie Jorien van Nes, NTR 2013).

Op literair gebied ontwikkelde zij Duizend Woorden, een schrijfwedstrijd op de radio, in samenwerking met NRC en uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Na een aantal jaren samen met Wim Brands, het cultuurprogramma De Avonden te hebben gepresenteerd en geleid, richtte zij in 2014 Nooit Meer Slapen op, een nieuw dagelijks cultuurprogramma op NPO Radio 1, waarvoor zij tot en met 2018 de eindredactie deed.

De laatste jaren presenteerde zij de muziekpodcast Psychocandy, en deed ze eindredactie van verschillende televisieprogramma’s waaronder #followme en De kracht van de kringloopwinkel. Sinds 2021 is zij terug bij Nooit Meer Slapen, dit keer als interviewer/presentator van de vrijdagavond.

Lotje IJzermans treedt op als dagvoorzitter en kan een lezing verzorgen over:

  • Alternatieve popmuziek
  • Nederlandse film, documentaire en fictie
  • Nederlandse literatuur

Profielfoto: Roel Siebrand

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Lotje IJzermans boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN