« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

van indekken naar ontdekken

Leerkrachten: neem de leiding!

Lonneke Bindels verdiept zich al vele jaren in de dagelijkse praktijk van (basis)scholen. Ze deelt haar ervaringsverhalen graag met haar toehoorders onder het motto: van indekken naar ontdekken.

Lonneke: “Beleidmakers, uitgeverijen en onderwijsadviseurs hebben inmiddels zoveel invloed dat leraren langzaamaan slechts nog uitvoerders zijn in plaats van onderwijsmakers. Ik wil  eraan bijdragen dat leerkrachten hun professionaliteit en verantwoordelijkheid weer opeisen. Onze leerlingen verdienen goed onderwijs en dat kan alleen als leerkrachten hun deskundigheid volledig gebruiken en intensief met elkaar gaan samenwerken op het gebied van onderwijs maken en uitvoeren. Pas dan zal er minder ruimte zijn voor al die mensen die niet direct bij het onderwijsproces betrokken zijn, maar wel van alles willen in- en doorvoeren.”

Vele jaren onderwijservaring - op de werkvloer als leerkracht, (interim)directeur en adviseur- zijn de voeding voor haar presentaties.

Lonneke kan presentaties verzorgen over o.a.:

  • Eigenaarschap bij leerlingen: moet je dat eigenlijk wel willen?
  • Leer-Kracht: van indekken naar ontdekken
  • Waarom je kinderen niet moet motiveren

 

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Lonneke Bindels boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN