« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Diabetes

Leven met diabetes

Loes Heijmans-Beek kreeg op 28 januari 2004 een diagnose die haar leven veranderde: diabetes type 1. Haar onbezorgde studentenleven veranderde in één klap naar een zo gestructureerd mogelijk leven met prikken, spuiten en koolhydraten tellen.

Inmiddels is er veel veranderd. De spuit maakte plaats voor de insulinepomp, het prikken maakte plaats voor de bloedglucosesensor en koolhydraten tellen werd een gewoonte. Onbezorgd is het leven niet meer geworden, uitdagender des te meer.

Loes ging niet bij de pakken neerzitten en vond een manier om te leven met haar diabetes. Zij volbracht haar studie, zette een eigen bedrijf op, trouwde met de liefde van haar leven en zette twee gezonde jongens op de wereld. Met humor en doorzettingsvermogen gaat ze de eeuwige strijd met diabetes aan, om de leiding over haar eigen leven te houden.

Loes schreef twee boeken, Doe mij maar Diabetes (2015) en Doe mij maar diabetes … en een baby (2018). Hieronder enkele lovende reacties:

‘Een geweldig boek, ik heb het in één ruk uitgelezen. Het geeft een goed beeld van het werkelijke leven met diabetes en gaf me meerdere malen kippenvel’. Bas van de Goor, Oud Olympisch volleyballer met diabetes type 1 en oprichter van de Bas van de Goor Foundation

‘Een open en eerlijk boek over de angsten, kwetsbaarheden maar ook de mooie momenten van het leven met diabetes’. Tooske Ragas, Ambassadrice Stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland)

Loes wordt regelmatig gevraagd om te spreken over haar ervaringen met diabetes voor zorgverleners, ziekenhuizen en patiëntengroepen. Daarnaast maakt zij voor de website diabetestype1.nl (een initiatief van het Diabetesfonds) maandelijks Diabetes TV, waarin ze in gesprek gaat met artsen, onderzoekers of mensen met diabetes type 1.

In 2019 was zij iniatiefnemer van de petitie voor sensorvergoeding, waarmee zij pleit voor vergoeding van alle glucosesensors bij Diabetes.

In 2020 startte zij De Diabetes Podcast. In elke aflevering bespreekt zij een aspect van diabetes en gaat ze in gesprek met verschillende ervaringsdeskundigen en experts. 

Lees meer in haar InBeeld verhaal

Ze kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Leven met Diabetes
  • Zwanger met Diabetes
  • Sporten met Diabetes

Bekijk ook Loes haar filmpje met een korte inkijk in haar leven:

 

 

 

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Loes Heijmans-Beek boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN