« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Pleegzorg

Hoe je van je trauma je kracht maakt

Lily Monori van Dijken, dichter en columnist, verhaalt graag over de kwaliteit van het leven in de breedste zin van het woord. Zij ontmoet graag mensen. Schrijft over hen. Het is haar uitlaatklep en schept ruimte om in contact te komen. Ze vangt verhalen op. Vanuit haar werk in het UMC Utrecht bijvoorbeeld om dichterbij de zorg te staan en als troost voor hen die het aanspreekt.

Als dichter heeft zij de bundel Diversiteit/Diversity uitgebracht. De tweede druk verscheen 10 mei 2021. Sinds 2018 is ze huisdichter van het Utrechts Medisch Centrum.

Op 3 november 2021 in de Week van de Pleegzorg verschijnt haar autobiografisch boek Het verborgen meisje. Als pleegkind in een blank gezin heeft zij een zoektocht achter de rug en is zij nog steeds zoekende. Ze wil een inspiratiebron zijn voor de zoekende mens.

Als columnist heeft ze ervaring als gastcolumnist van de maand november 2020 van de Volkskrant. In de zomer van 2020 plaatste de Libelle een artikel van Lily met haar moeder. In mei 2021 werd ze geïnterviewd door Libelle en de LINDA. Columns over haar werk als schoonheidsspecialist in de zorg staan op de Nationale zorggids. Sinds december 2020 is ze columnist van de Nieuwe Utrechtse krant. Heel trots is op de Boerhaave 2019-prijs van het UMC Utrecht, die kreeg ze voor een prestigieuze inzet van haar talenten.

Lily Monori van Dijken spreekt over de volgende onderwerpen:

  • Poëzie
  • Pleegzorg
  • Black Lives Matter
  • Kwetsbaarheid
  • Machtsmisbruik

Bekijk hier de promofilm van haar boek Het verborgen meisje:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Lily Monori van Dijken boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN