« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Pleegzorg

Hoe je van je trauma je kracht maakt

Lily Monori van Dijken, dichter en columnist, verhaalt graag over de kwaliteit van het leven in de breedste zin van het woord. Zij ontmoet graag mensen. Schrijft over hen. Het is haar uitlaatklep en schept ruimte om in contact te komen. Ze vangt verhalen op. Vanuit haar werk in het UMC Utrecht bijvoorbeeld om dichterbij de zorg te staan en als troost voor hen die het aanspreekt.

Als dichter heeft zij de bundel Diversiteit/Diversity uitgebracht. De tweede druk verscheen 10 mei 2021. Sinds 2018 is ze huisdichter van het Utrechts Medisch Centrum.

Op 3 november 2021 in de Week van de Pleegzorg verscheen haar autobiografisch boek Het verborgen meisje. Als pleegkind in een blank gezin heeft zij een zoektocht achter de rug en is zij nog steeds zoekende. Ze wil een inspiratiebron zijn voor de zoekende mens.

In de Week van de Pleegzorg sprak Lily tijdens ’Met het Oog op Morgen’ over de behoefte aan meer pleeggezinnen. Bij Open je wereld spreekt ze uit hoe belangrijk pleegzorg is voor een kansrijke toekomst voor ieder kind.

In november 2020 was Lily gastcolumnist van de Volkskrant. Sinds december 2020 is ze columnist van de Nieuwe Utrechtse krant. Lees hier Lily’s column over uithuisplaatsing in het Parool. Columns over haar werk als schoonheidsspecialist in de zorg staan op de Nationale zorggids.
Haar verhaal is gepubliceerd in Wendy, Boekenmagazine, Hoi Utrecht,  EenVandaag, storyfestival Vertel, de NTI, RTV Noord, RTL Nieuws,het AD, Mijn Geheim en Libelle. In de zomer van 2020 plaatste Libelle een artikel van Lily met haar moeder. In 2023 vertelt ze in Vriendin over de relatie met haar vader.
Ze vertelt haar verhaal bij Gekomen om te blijven/Utrecht900, bij de Pleegzorg podcast van Gijs Staverman en bij Eva Jinek.

Heel trots is Lily op de Boerhaave 2019-prijs van het UMC Utrecht, die kreeg ze voor prestigieuze inzet van haar talenten. En op de Vrouw in de Media Award 2022 provincie Utrecht die zij ontving.

Lily Monori van Dijken spreekt over de volgende onderwerpen:

  • Diversiteit 
  • Pleegzorg
  • Black Lives Matter
  • Kwetsbaarheid
  • Inclusie 

Bekijk hier de promofilm van haar boek Het verborgen meisje:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Lily Monori van Dijken boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN