« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Bezield en divers leiderschap

Leiderschap met ziel en zakelijkheid

Lieke Thijssen is oprichter en directeur van het Leiderschapshuis; een leer- en ontmoetingsplaats voor leiders, en eigenaar van een organisatieadviesbureau. Haar focus en hart ligt bij leiderschapsontwikkeling op het snijvlak tussen persoonlijke thematiek en organisatiedynamiek.

Met een groot doorzettingsvermogen, een hoog energieniveau en daadkracht zet Lieke nieuwe ideeën om in resultaten. Ze heeft een academische titel en mastergraad en jaren praktijkervaring, in opleidingskunde, verandermanagement en management consulting. Ze is gespecialiseerd in strategische leerprocessen & -interventies en management development.

Naast haar advieswerk voor organisaties in profit en non-profit, verzorgt ze al lange tijd trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, leiderschap en vitaliteit. Tevens coacht ze veel professionals en leiders. Lieke werkte eerder voor de Nederlandse Spoorwegen, en voor KPMG in posities als international manager professional development en senior change management consultant.

In 2000 startte zij als ondernemer Changeability bv; het bureau voor leiderschap- en organisatieontwikkeling vanuit haar drijfveer om talenten in het licht te zetten en zo organisaties duurzaam in beweging te brengen. Het Leiderschapshuis (2011) is ontstaan vanuit de behoefte om nieuwe vormen van leiderschap te onderzoeken, te ontwikkelen en over te dragen zodat deze aansluiten bij de behoeften van een innovatieve en duurzame samenleving.

Lieke: ’Mijn missie is de ziel in de zakelijkheid te brengen, het mannelijke en het vrouwelijke in evenwicht te brengen, en zo een bijdrage te leveren aan meer intelligente, humane en resultaatgerichte organisaties’.

In 2012 verscheen haar boek Op karakter naar de top! Het succes van diversiteit en leiderschap onthuld op basis van 130 diepte-interviews onder m/v leiders in de top en subtop van bedrijven. Haar motivatie voor dit onderzoek was haar verbondenheid en ervaring met leiders met ambitie, en haar wens om een bijdrage te leveren aan een maatschappelijke en bestuurlijke vraagstuk (waarom zijn en blijven er zo weinig vrouwen aan de top?). Het onderzoek leverde inzicht in de drijfveren, karakterkenmerken en succesfactoren van topvrouwen. Het boek verscheen begin juli in het Engels onder de titel "Making It to The Board. Building on Character". 

Met dit boek en haar lezingen hierover wil ze in brede kring een bijdrage leveren aan een maatschappelijk en bestuurlijk vraagstuk. Ze onderkent het belang van diversiteit voor vitale, duurzame organisaties en een vitale, duurzame samenleving. Een samenleving waar ruimte is voor ieders talenten nu en in de toekomst.

Lieke treedt desgewenst ook op als dagvoorzitter en spreekt over o.a.:

  • Leiderschap met ziel & zakelijkheid, van de menselijke maat
  • Duurzame Leiderschap- en organisatieontwikkeling
  • Verandermanagement/cultuurverandering/leidinggeven aan verandering
  • Op karakter naar de top; het succes van diversiteit en leiderschap onthuld
  • Nieuwe vormen van organiseren en samenwerken
  • Strategische leerprocessen en -interventies
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Lieke Thijssen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN