« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Stoppen met roken en effectief relatiemanagement

Lidwien Jansen is communicatieconsultant en auteur van ‘Start Stopping Now, het geheim achter stoppen met roken’. Daarvoor heeft zij tal van gedrags- en verslavingsdeskundigen geïnterviewd, mensen uit de tabaksindustrie en marketinggoeroes.

Op basis van dit boek heeft zij samen met haar man Maarten Bennis,-ontwerper van de methode van Start Stopping Now- een online cursus ontwikkeld op basis van de methode. Deelnemers krijgen daarmee een krachtige methode om te stoppen met roken aangereikt, die heel eenvoudig toepasbaar is. 

De methode is opgenomen in de toenmalige HEMA-academie, het voormalige online opleidingsinstituut waar bedrijven voor medewerkers opleidingsabonnementen konden afsluiten. Deze opleidingstak is in 2014 gekozen tot beste online opleider van Nederland. De Hema wilde hiermee het leven van alledag voor mensen leuker en gemakkelijker maken en de methode van Start Stopping Now sloot daar naadloos op aan.

Lidwien geeft lezingen voor particulieren, ondernemers en ondernemersverenigingen over de methode en het belang om te stoppen met roken. Ze heeft een sprankelende en enthousiasmerende stijl van presenteren.

Ze is ook relatiemanager: De juiste relaties vinden, managen en onderhouden. Een paar goede contacten en relaties zijn goud waard en kunnen je business een boost geven. Ondernemers zonder een goed relatienetwerk en zonder goed management van dit netwerk, zijn nu eenmaal minder effectief. Een efficient relatiepatroon is cruciaal voor succesvolle ondernemers. 

Lidwien ontdekte dat netwerken en relaties opbouwen en onderhouden niet iets is wat ondernemers vanzelfsprekend en makkelijk doen. Veel beginnende maar ook meer ervaren ondernemers en ZZP’ers vinden het moeilijk de goede contacten en ingangen te vinden om meer omzet te genereren. Of relaties goed en duurzaam te onderhouden. Ondernemers ervaren netwerken vaak als ‘leuren met zichzelf’. Of ze hebben er simpelweg geen zin in en houden zich liever bezig met hun vak, product of dienst. Omdat daar hun passie ligt.  Dat er ook nog relaties gemanaged moeten worden, is iets waar ze zich liever niet mee bezig houden. En zo wordt een congres en lezing als een waardevol kennisuitstapje ervaren, maar niet gezien als kans om je netwerk duurzaam uit te bouwen. 

Lidwien heeft op basis van haar jarenlange communicatie-ervaring en deskundigheid het “Effectief Relatiemanagement Systeem” ontwikkeld. Waarmee je  systematisch, doelgericht en gedoseerd je netwerk leert uitbouwen en  managen.Met het Effectief Relatiemanagement Systeem heeft Lidwien de netwerkcode gekraakt. Hiermee kan ze iedere ondernemer helpen  hoe je  de goede ingangen en contacten vindt. Ze kan je vervolgens helpen die contacten goed off- and online te managen. Met gerichte emailcampagnes en de juiste op maat gesneden teksten.  Met verrassende meetings. Met mooi campagnes.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Lidwien Jansen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN