• "Lida van Doorn weet op overtuigende wijze haar toehoorders te binden en te boeien met haar visie op charisma-management. Was in eerste instantie iedereen nogal sceptisch; immers we dachten charisma heb je wel of heb je niet. Met een aantal sprekende voorbeelden en toepassingen ter plaatse bij een aantal toehoorders, waren we overtuigd! Het werkt echt. Je kunt het verschil maken! Haar professionele kijk op kleding en integrale blik op vormen en verhoudingen, dragen er zorg voor dat iedereen er goed uit kan zien en overtuigend kan overkomen. Uiteraard, niemand weet beter dan Lida zelf wat charisma is en welk effect dat heeft; zij heeft charisma!”
    Annemiek Beijer - Voorzitter Ondernemerstafel, Sociëteit De Witte
  • "Het was weer een waardevolle aanvulling om Lida een workshop te laten verzorgen voor wethouders. Juist in de politiek ligt de focus nog wel eens teveel op de inhoud en te weinig op de uitstraling. Ze weet bij iedereen op een inspirerende wijze (in een korte tijd) een nieuwe manier van kijken naar zichzelf bij te brengen."
    Renske Burgerhout - Senior staff education & training at CDA

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Charisma-management

Overtuigen door uitstraling

Uitstraling doet ertoe, zowel in het professionele leven als privé. De persoonlijke uitstraling is een bijzonder belangrijk aspect in de communicatie. Het is beslissend voor hoe iemand wordt gezien en hoe een boodschap wordt gewaardeerd en geïnterpreteerd. Het plaatje kleurt het praatje. Lida van Doorn geldt al jaren als de autoriteit op het gebied van charisma-management.

Ze is auteur van het boek Overtuigen door uitstraling (2009) en veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van persoonlijke presentatie. Lida heeft haar sporen verdient als couturier, stijladviseur en docent. Door de combinatie van deze kennisvelden en haar bijzondere interesse in het individu ontdekte ze een systematiek in hoe je met kleding eigenheid versterkt. Dit leidde niet alleen tot de succesvolle ’Recht-Rond Formule’, het gaf haar ook het perspectief om de innerlijke kracht van haar klanten beter naar buiten te brengen via houding, beweging en gezichtsexpressie.

Sinds 1998 richt Lida zich volledig op het analyseren, interpreteren en verbeteren van uitstraling en persoonlijke effectiviteit. Daarbij hanteert ze drie sleutelbegrippen: authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid. Op basis van deze pijlers weet ze als geen ander positieve karaktereigenschappen en persoonlijke talenten te vertalen naar visuele overtuigingskracht. Beeld, persoonlijkheid en boodschap brengt ze met elkaar in evenwicht.

Eind 2019 presenteerde Van Doorn bij Paagman in Den Haag het werkboek Werk aan je charisma, over het belang van uitstraling en de manier waarop je jezelf presenteert. ’Door bewust en opjectief te kijken, oog te hebben voor detail, ben je in staat de impact van je uitstraling te managen, in werksituaties en daarbuiten’. (uitgave AnderZ € 29,99).

Ontdek ook wat uitstraling met communicatie, perceptie en persoonlijke effectiviteit doet. Manage uw impact! Lida’s inspirerende visie, kleurrijke voorbeelden en praktische tips lenen zich uitstekend voor presentaties en workshops aan zowel kleine als grote groepen.

Lida verschijnt regelmatig in de media. Zo werd ze onder meer geïnterviewd door het AD, Focus CEO en Editie NL.

Lida spreekt over:

  • Charisma
  • Personal branding
  • Uitstraling
  • Beeld en boodschap
  • Visuele overtuigingskracht

Bekijk ook het interview met Paul van Liempt voor Over de Ommekeer:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Lida van Doorn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN