• "Lida van Doorn weet op overtuigende wijze haar toehoorders te binden en te boeien met haar visie op charisma-management. Was in eerste instantie iedereen nogal sceptisch; immers we dachten charisma heb je wel of heb je niet. Met een aantal sprekende voorbeelden en toepassingen ter plaatse bij een aantal toehoorders, waren we overtuigd! Het werkt echt. Je kunt het verschil maken! Haar professionele kijk op kleding en integrale blik op vormen en verhoudingen, dragen er zorg voor dat iedereen er goed uit kan zien en overtuigend kan overkomen. Uiteraard, niemand weet beter dan Lida zelf wat charisma is en welk effect dat heeft; zij heeft charisma!”
  Annemiek Beijer - Voorzitter Ondernemerstafel, Sociëteit De Witte
 • "Het was weer een waardevolle aanvulling om Lida een workshop te laten verzorgen voor wethouders. Juist in de politiek ligt de focus nog wel eens teveel op de inhoud en te weinig op de uitstraling. Ze weet bij iedereen op een inspirerende wijze (in een korte tijd) een nieuwe manier van kijken naar zichzelf bij te brengen."
  Renske Burgerhout - Senior staff education & training at CDA

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Vergroot uw charisma

Authentiek, aantrekkelijk en geloofwaardig overkomen

Uitstraling doet ertoe, zowel in het zakelijke leven als privé. Het is een bijzonder belangrijk aspect in de communicatie. De manier waarop u zichzelf presenteert, bepaalt hoe de ander u ervaart. Het heeft grote invloed op de interactie en is cruciaal voor hoe een boodschap wordt gewaardeerd en geïnterpreteerd. Anders gezegd, het plaatje kleurt het praatje.

Al meer dan 25 jaar traint en adviseert Lida van Doorn mensen uit bedrijfsleven en politiek in charisma en visuele overtuigingskracht met als doel het vergroten van persoonlijke effectiviteit. Ze is een veelgevraagd spreker en wordt dé autoriteit op het gebied van charisma-management genoemd. Lida is auteur van de boeken Werk aan je charisma en Overtuigen door uitstraling

Ze spreekt over persoonlijke uitstraling, efficiënte communicatie en persoonlijke effectiviteit. Hoe u bewust invloed uitoefent op het beeld dat u neerzet en de eigen impact managet. Leren kijken is de rode draad. U ontdekt hoe u met kleding, houding en beweging uw authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid vergroot.

Lida heeft een unieke kijk. Harmonie tussen de karakteristieken van iemands hoofd en kleding is de sleutel voor een charismatische uitstraling. Met haar beproefde Recht-Rond Formule is iedereen in staat het beeld dat men neerzet te versterken en in overeenstemming te brengen met persoonlijkheid en boodschap. Deze objectieve manier van naar jezelf en kleding kijken, is voor velen een eye-opener.

Haar inspirerende en interactieve presentaties met kleurrijke voorbeelden en praktische tips stemt ze af op het doel van uw bijeenkomst. U kunt het uitbreiden met een workshop of (online)training, waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met het versterken van hun charisma en visuele overtuigingskracht.

Mogelijke invalshoeken voor een presentatie:

 • Authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Personal branding
 • Beeld en boodschap online/offline
 • Zichtbaarheid
 • Duurzaamheid en kleding

Interviews over haar visie en expertise zijn onder meer verschenen in NRC, Trouw, AD, Focus CEO, BNR, RTLNieuws en EenVandaag. Hieronder het interview door Paul van Liempt over haar boek Werk aan je charisma:

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Lida van Doorn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN