« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Innovatievitaliteit

Lianne Vorstenbosch werkt als procesbegeleider op het snijvlak van persoonlijke ontwikkeling en co-creatieve en innovatieve samenwerkingsvormen. Met als doel invloed en verbinding in carrière-, leiderschaps- en teamontwikkeling te versterken, van hiërarchisch reactief naar charismatisch innovatief. Om daarmee mens en innovatie verantwoord en inspirerend te laten samengaan. 

Na 10 jaar psychodiagnostiek gooide zij het roer om en ging trainingen geven op het gebied van o.a. communicatie, vitaliteit en verzuim. Zij constateerde dat het beklijven van trainingsresultaten in de praktijk niet vanzelf ging. Door een andere energie in haar begeleiding te brengen ontstond meer diepgang, die in het werkveld beter doorwerkte. Coaching van managers en teams bleek daarvoor een beter instrument. In combinatie met sociale innovatie ontwikkelde ze een programma rond slagkracht en innovatievitaliteit, waarin persoonlijke en organisatieontwikkeling hand in hand gaat. Ze voerde trajecten uit in zowel profit- als non profitorganisaties. 

Als voorbeeld van innovatie-vitaliteit laat Lianne zich inspireren door o.a. Nelson Mandela, die met zijn flexibiliteit en baanbrekende visie tegenstellingen opbouwend kon verbinden en in boven- en onderstroom mensen in beweging brengen om vernieuwende oplossingen te realiseren. Op basis van diens biografie ontwikkelde ze de ‘Nelson Mandela Slagkrachtscan’ voor leiders en teams, om Mandela-eigenschappen te ontdekken en stimuleren in het werk. Daarnaast ontwikkelde ze de Innovatie Vitaliteitsthermometer, die een organisatie positioneert en inzicht geeft in hoe van reactief naar innovatief te ontwikkelen. 

Lianne publiceerde, als co-auteur van Het Kookboek voor Sociale Innovatie, ruim 40 visies en verhalen van prominente beleidsmakers en onderscheidende bedrijven. Daarnaast interviewde ze nog eens 20 beleidsmakers en wetenschappers. De interviews zijn hier te lezen.   

Naast ontwikkeltrajecten op maat biedt Lianne ook kortdurende activiteiten aan, zoals lezingen (o.a. hoe Mandela-principes ons in de toekomst kunnen helpen), assessments en brainstormsessies. En bouwde ze een escaperoom voor teamontwikkeling, voor grote en kleine groepen, met optie voor virtual reality.

Ze kan een lezing verzorgen over:

  • Innovatie-vitaliteit en slagkracht
  • Leiderschap
  • Teamontwikkeling / co-creatie
  • Nelson Mandela
  • Inzet van escaperoom voor bovengenoemde thema’s
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Lianne Vorstenbosch boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN